Federaţia Elveţiană de Fotbal a anunţat,azi, că a retras candidatura oraşului Basel pentru găzduirea unor meciuri din cadrul Campionatului European din 2020.

Elveţia, care a găzduit împreună cu Austria ediţia din 2008 a Campionatului European, consideră că UEFA va prefera ţările care nu au avut ocazia de a organiza competiţia continentală în ultimii ani, scrie Mediafax.

"Am considerat că ţările care au organizat Campionatul European în ultimii 12 ani au, în cel mai bun caz, şanse slabe de a fi alese pentru Euro-2020 ", a declarat preşedintele federaţiei elveţiene, Peter Gillieron. "De aceea, nu vrem să investim financiar şi să implicăm autorităţile politice în van", a adăugat secretarul general al forului, Alex Miescher.

Tot vineri, federaţia franceză a anunţat că a retras candidatura oraşului Lyon.

Naţiunile interesate de găzduirea de meciuri la Euro-2020 pot depune candidaturile oficiale până azi la miezul nopţii. Forul european va comunica mâine numărul de dosare depuse, urmând apoi inspecţiile UEFA din mai până în august.

Comitetul Executiv UEFA va desemna oraşele alese la 25 septembrie 2014.

Dosarul de candidatură a oraşului Bucureşti la organizarea unor meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European de fotbal din anul 2020 a fost transmis, ieri, la UEFA.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.