Președintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că se înțelege bine cu mai mulți politicieni din Republica Moldova, printre care Dorin Chirtoacă, Vlad Filat și Mihai Ghimpu. Președintele a mărturisit că și-ar dori să reia discuțiile și cu președintele Partidului Comunist, Vladimir Voronin.

”Cu Chirtoacă, cu Ghimpu, cu Filat mă înțeleg foarte bine. Și ieri am discutat cu Filat despre situația din Ucraina, am discutat mai bine de două ore cu domnul Filat, care e totuși președintele celui mai mare partid din Republica Moldova. Filat e apreciat și cunoscut si in PPE. Cu domnul președinte Timofti discut frecvent, cred ca săptămânal. Cu Partidul Democrat mai puțin, dar nu înseamnă că avem o ostilitate. Nu mai am relații cu domnul Voronin. Dar recunosc ca mi-ar plăcea. Dar poate că nu e o idee rea să încerc să reînnod relațiile”, a afirmat președintele Traian Băsescu.

Traian Băsescu a mai declarat că își dorește foarte mult să obțină cetățenia moldoveană.

”După ce termin mandatul, voi face formalitățile să devin și cetățean al Republicii Moldova. E o dorință care ține de suflet. Fiind vorba de Traian Băsescu, s-ar putea să fie mai usor, s-ar putea sa fie mai greu. Depinde de alegerile din Republica Moldova”, a precizat șeful statului.

Integral pe România LiberăComentarii

Comandorul In sanul poporului roman, ca este deoparte sau alta a Prutului, nu conteaza, exista o afinitate care reprezinta si va reprezenta, multi ani de acum inainte, liantul de netagaduit al acestui neam deosebit de peren. Faptul ca unii romani se afla in dreapta Prutului, iar altii in stanga lui, este o mare eroare a istoriei, "scrisa" (a se citi "DICTATA"!!!), de catre cei care in aceste zile vor sa-si aline nostalgiile, cum altel, decat cu forta armata(!). Fara indoiala, compozitia sociala din Moldova a suferit ARTIFICIAL(!), mutatii substantiale, ca urmare a deportarii a milioane de romani in zonele cele mai nepopulate ale URSS si, nu in ultimul rand, prin popularea regiunilor moldovenesti cu populatie pro-rusa. Sa nu uitam insa, vorba romaneasca “SANGELE APA NU SE FACE!”. Va veni si timpul acela cand romanii din stanga si din dreapta Prutului isi vor da mana si, asa cum au facut-o sute de ani, vor trece la reconstructie, modernizarea tarii, ingrijirea pamantului si cresterea generatiilor viitoare. (va urma)

17 aprilie 2014 10:18

Comandorul Dar, vai mie! Fereasca Domnul ca in aceasta mareata opera sa se amestece si cel care a distrus armonia sociala in Romania. Nu putem uita cum a creat prin politica sa stalinistista, prin metode pe care le intalnim in stilul de conducere a lui Hrusciov, destabilizarea societatii romanesti. Am in vedere crearea si stimularea cu sadism a disensiunilor intre diferitele categorii sociale ( muncitori, intelectuali, profesori, medici, armata, tarani, pensionari, etc,), stimularea urii interetnice in Transilvania, pentru atragerea de partea sa a voturilor romanilor de etnie maghiara, promovarea relatiilor dubioase cu familii rome si de interlopi, actiuni nepotrivite, tot pentru obtinerea de voturi, folosirea in interes personal a justitiei, serviciilor speciale, precum si a prerogativelor Presedintelui Romaniei. Nu trebuie sa uitam ca intr-o perioada foarte scurta, toti consilierii prezidentiali l-au parasit( de altfel oameni cu un ridicat nivel cultural, stiintific si de specialitate), tocmai pentru ca pe zi ce trecea, era tot mai evidenta tenta autocratica, de tiranie a “marelui conducator”.

17 aprilie 2014 10:17

Comandorul Si acum, ce vrea? Vrea cumva sa salveze, draga Doamne, Basarabia? Nu , nici vorba ! basescul niciodata nu s-a dedicat poporului. Dimpotriva, a initiat cele mai odioase masuri pentru spolierea bietului popor, subordonat organic devizei francmasoneriei “DEZBINA SI CUCERESTE !”. Nu cred ca este cineva in Romania , care sa fi uitat prin ce am tecut in ultimii ani ai tiraniei basescu. Acest personaj cu multe pretentii, in fapt un cetatean certat cu cultura, lipsit de manierele proprii unui conducator la cel mai inalt nivel, brutal, vulgar, razbunator, intrigant, mincinos, rau famat, prin incalcarea in nenumarate randuri a legilor statului de drept, pe care chipurile el le apara, apeleaza acum la ultima strategie posibila de a se eschiva in fata JUSTITIEI INDEPENDENTE, care cu siguranta nu-l va ierta. Cred in discernamantul fratilor nostri de peste Prut. Frati moldoveni, FITI VIGILENTI ! Adevaratii romani sunt alaturi de voi ! Dumnezeu sa Va aiba si sa ne aiba in paza Lui !

17 aprilie 2014 10:16

@plagiatorul socialist sustin fanatic PRESEDINTELE! Basescu trebuie sustinut fanatic sa ajunga premier, ca altfel va ajunge precis la Jilava unde o sa-i numere lui Adrian Nastase toate ouale. Basescu e descendentul clanului de tigani tatari Kakalau din Basarabi, actualul Murfatlar, dupa cum foarte bine stim. Un om de bine din Oradea ne-a informat despre acest lucru deosebit de important, iar cum eu care locuiesc intr-un judet din centrul tarii, cred ca presedintele Kakalau trebuie sa ajunga prim-ministru. Obisnuiti-va inca de pe acum cu viitorul prim-ministru Kakalau. Votati partidul PMPulii, partid care trebuie sa dea viitorul presedinte al Romaniei. Iar viitorul presedinte al tarii va fi Elena Udrea sau Emil Boc, lucru ce e foarte important pentru ca Eugen Tomac nu e decit un alt tucalar timpit al lui Kakalau, sau un fel de frate crucit al lui Vasile Blaga, ca si Blaga tot un tucalar prost al lui Kakalau a fost. Traiască presedintele Kakalau, viitorul prim-ministru Kakalau. Traiasca ani multi si fericiti cu executare la Jilava, Rahova, sau Gherla!

17 aprilie 2014 3:42

MA 26 Ți-ar plăcea, dom' președinte? Zău? Păi, cine te oprește? Duuuuu-te-du-te! Poate dă Dumnezeu să nu te mai întorci - Doamne-ajută!

17 aprilie 2014 1:33

@plagiatorul socialist Iocane, cu Basescu mai vorbeste DOAR cei care nu vorbesc cu Ponta! Sum cu Mitomanul nu prea mai discuta NIMENI, inseamna ca Basescu nu duce lipsa de parteneri de discutii.

16 aprilie 2014 17:26

Eu iocane, i-ati medicamentele tata...

16 aprilie 2014 17:22

iocan Cu tine nu mai vorbeste nimeni ,esti un mafiot,interlop ,mafiotul din gasca retrocedarilor imobiliare ilegale. Esti din Neamul Smenarestilor. Easti hotul numarul 1 din Romania .

16 aprilie 2014 16:20

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.