Actorul Mihai Călin, prezent pe scena Teatrului Naţional în „Furtuna“ şi pe micile ecrane în telenovela „O nouă viaţă“ de la Acasă TV, discută despre câteva dintre evenimentele care l-au marcat şi format, la nivel personal şi profesional.


La 45 de ani, căsătorit şi cu un copil, actorul spune că preferă scena Teatrului Naţional – unde va juca la sfârşitul lunii aprilie, în piesa „Furtuna“, - în locul apariţiilor de pe micile ecrane, cum au fost emisiunile de succes „Ştii şi câştigi“ şi „Superbingo“. Mihai Călin rămâne fidel valorilor stabile şi profunde, dintre care familia ocupă un loc important.

„Adevărul“: Unii preferă personajele diferite de personalitatea lor, alţii, pe cele mai comode, similare cu ei. Tu spre ce optezi?
Mihai Călin: Nu prea vreau să fiu aşa cum sunt eu. Cred că am un mare defect care se cheamă orgoliu, mă jignesc repede (râde). Încerc să nu mă iau prea în serios. Eu nu mă omor după carieră, apropo de a fi în centrul atenţiei. Sunt destul în centrul atenţiei când filmez sau sunt la teatru, şi ştiu că e un pericol, pentru că îţi poate gâdila orgoliul foarte mult. Vreau să mă joc în toate felurile: vreau să joc şi personaje dure şi „şmechere“, dar care au părţi vulnerabile. Şi personajul din „O nouă viaţă“ e mai macho şi se dă şmecher pe lângă puşti, le dă lecţii de viaţă, lecţii de viaţă care vin din nişte eşecuri. A înţeles el ceva din viaţă, nu din cărţi. N-a citit psihologie sau literatură, dar zice că are şcoala vieţii. Dar are ceva frumos: se poartă frumos cu femeile, aşa cum crede el că e frumos (râde). E un tip cu mai puţină educaţie, mai puţină şcoală, mai direct, cum e şi vorba românească „Ce-i în guşă-i şi-n căpuşă“. Nu e o persoană care să stea să gândească, şi să-şi ascundă intenţiile, ca la şah: fac o mişcare, dar, de fapt, bat în altă parte. Ce gândeşti, aia spui. Şi spui pe faţă ce vrei, fără să-ţi fie ruşine de nimic.
Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.