Mânzat adus din Statele Unite, pui vegetal adus din Germania, cozonac italienesc, alături de un vin vechi românesc sunt delicatesuri care se pot regăsi, în ziua de Paşte, pe mesele românilor cu dare de mână. Un coş cu astfel de produse costă, cel puţin, aproape 2.500 de lei, potrivit unui calcul gândul

Un coş minim pentru masa de Paşte al românilor obişnuiţi costă puţin peste 200 de lei. Un coş al milionarilor sau al celor cu venituri ridicate va costa, în aceeaşi zi, de peste 10 ori mai mult, potrivit unui calcul gândul.

După introducerea accizei suplimentare de 7 eurocenţi pe litrul de carburant, care conduce automat la mărirea preţurilor, şi cu înainte de Paşte, gândul a colindat marile lanţuri comerciale pentru a vedea cât costă după 1 aprilie o parte dintre produsele pe care românii le vor avea pe masa de Paşte. Preţul minimal al coşului de cumpărături a fost de 214,56 de lei. gândul a întocmit şi un coş al românilor bogaţi în care a pus produse care se vor scumpi considerabil în perioada următoare, având în vedere faptul că sunt aduse de la mare distanţă şi vor fi influenţate de acciza suplimentară.
Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.