Omul de afaceri Michael Mureşan, fostul vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Restituire a Proprietăţilor, Cătălin Dumitru, şi fiul acestuia, au cerut azi ca măsura arestului preventiv să fie înlocuită cu cerctarea sub control judiciar. Curtea de Apel a respins însă cererile formulate de aceştia, astfel că cei trei rămân în continuare arestaţi.

Michael Mureşan este acuzat că a dat mită 1 milion de euro fostului vicepreşedinte al ANRP, Cătălin Dumitrescu, pentru a obţine o despăgubire de 5,2 milioane de euro pentru un teren din Satu Mare, aşa-numita Grădină Chindriş, a cărui drepturi litigioase le-a cumpărat. El a mai dat 276.000 de euro afaceristului sătmărean Daniel Bran şi 170.000 de euro lui Nicolae Dragoş (Nicu Ciupac) pentru a intermedia legătura cu Cătălin Dumitrescu.

Cătălin Dumitru, fost vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), a fost reţinut joi după-amiaza sub acuzaţia de luare de mită şi spălare de bani, iar fiul acestuia, Cătălin-Alexandru Dumitru Rădulescu, pentru complicitate la luare de mită şi complicitate la spălare de bani.Integral pe AdevărulComentarii

gica,contra Sumele negociate de mafiotii de la ANRP au ajuns la jumatate din drepturile cuvenite pentru a mai apuca ceva cit timp esti in viata ! Ma intreb cum au fost extrase "aleatoriu" dosarele de retrocedare ale regelui,Constanda etc care aveau drepturi colosale in timp ce maruntei cu cite o casuta sau o parceluta nu ajung nici la pastele cailor sa-si recapete averea Sa cerceteze DNA-ul in ce conditii au primit pina acum retrocedarile ca as cerceta eu dar NU AM DREPTUL

12 aprilie 2014 16:16

gogu Daca esti tu Cristoiu cel cu pruna-n gura , ti-as propune sa te retragi si sa faci un comentariu la Scanteia Tineretului.N-am inteles ce legatura are Rusia cu spaga de la anpr, asta nu ca as iubi Rusia ci pentru faptul ca bati campi. Stii poate proverbul cu piatra aruncata in balta........!?Daca D.na Codruta ar mai aduce la DNA si din tabara PMP unde sunt f. multi m-as inchina in fata unei doamne intransigente si impartiale, dar atata timp cat acolo nu se misca nimic , imi permit sa fiu sceptic.Prigoana a inceput cu cei de la PNL, din moment ce kakarau a trecut in barca lui Basescu , tirul s-a indreptat spre PSD, Aici se va opri o perioada scurta , si va incepe din nou , dar asta in functie de rezultatul alegerilor. Cat priveste premiile Americane, ei stiu ceva dar numai cu ce sunt informati de "inalti" oameni din aparat, si cum informatiile sunt numai de-o parte, gen "lovitura de stat" si rezultatele va fi de aceiasi anvergura.

12 aprilie 2014 11:39

Comandorul Este de neanteles! De ce se ajunge la negocieri oprivind modul de aplicare a justitiei? Oare pentru ca INCA asistam la inconsecva manifestata de justitie fata de faptele judecate? Pentru ca faptele similare sunt judecate cu masuri diferite? Poate pentru ca justitia a fost crunt" infestata"de politic ? VREM O JUSTITIE DREAPTA, APLICATA NEPARTINITOR, CARE SA NE APERE CU CONSECVENTA, PROFESIONALISM SI RESPECT FATA DE CETATEAN ! Este imperios necesar, mai ales in aceste timpuri, sa fie promovate principiile ce definesc o justitie dreapta: independenta, echidistanta, prezumtia nevinovatiei, caracter apolitic, respectul fata de cetate si cetatean. Nu vrem sa se mai petreaca actiuni matinale de arestare televizata a unor PRESUPUSI INFRACTORI, cu jandarmi, cu mascati, elicoptere si mai stim noi ce, eliberati ulterior “DIN LIPSA DE PROBE”. Nu trebuie sa fii jurist pentru a intelege ca orice arestare presupune EXISTENTA PROBELOR. La noi actul de justitie a esuat, in multe situatii, intr-un joc ilegal, o telenovela de proasta calitate, ceea ce a creat grave atingeri adevaratului act de justitie. CINE ESTE VINOVAT, SA PLATEASCA ! Asa sa va ajute Dumnezeu !

12 aprilie 2014 10:03

Ponta - CAMPIONUL apararii coruptiei !!! O ţară coruptă e – în viziunea Americii – o ţară slabă, uşor de cucerit de duşmanul care e Rusia. România nu e un stat unitar. România e fărîmiţată în judeţe-stat, în care-şi fac de cap baronii locali. Cum să încredinţezi acestei ţări, roase de corupţie, de clientelism politic, cu o populaţie tot mai neîncrezătoare în democraţie, rolul de pion geostrategic în noul război rece? Această realitate ne e confirmată nu numai de Depoziția Victoriei Nuland, dar și de Premierea şefei DNA, Codruţa Kovessi, de către Ambasada SUA în plină campanie de destructurare a reţelor mafiote, dar şi în plin război declanşat de Victor Ponta împotriva Justiţiei. Cristoiu.

12 aprilie 2014 7:46

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.