Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, marţi, să ceară lămuriri din partea ANI cu privire la angajările la cabinetele parlamentarilor, informează Mediafax.

Secretarul Camerei Niculae Mircovici a anunțat că deputatul Daniel Oajdea a solicitat opinia Comisiei juridice dacă poate să angajeze la cabinetul său parlamentar o persoană cu care a mai lucrat în mandatul anterior.

Comisia juridică a cerut un punct de vedere ANI, care a spus că, potrivit Legii Statutului deputaţilor şi senatorilor, parlamentarii pot angaja persoane la cabinet, dar nu rudele până la gradul III.

Mircovici a precizat că membrii Biroului Permanent au constatat, însă, că art. 301 din Codul Penal prevede că este un conflict de interese pedepsit cu închisoare de la 1 la 5 ani angajarea de persoane cu care au existat raporturi de muncă în ultimii 5 ani.

"Biroul Permanent a hotărât ca preşedintele Comisiei juridice să trimită o adresă ANI în care să ceară un punct de vedere dacă se încalcă art. 301 din Codul Penal când este vorba de angajarea la cabinetul parlamentar", a spus Mircovici.

El a precizat că această problemă va fi discutată la o dezbatere organizată de Comisia juridică privind aplicarea Codului Penal şi Codului de Procedură Penală la care vor fi prezenţi şi şefii instituţiilor juridice, ambasadele ţărilor UE, SUA.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.