Potrivit unui studiu efectuat pe câteva mii de femei şi bărbaţi cu vârsta de peste 50 de ani, de cercetătorii americani de la University of Southern California, persoanele care aveau o dietă bazată predominant pe produse de origine animală prezentau un risc de două ori mai mare de deces prematur decât cele care consumau proteine animale în cantităţi mai reduse, informează dailymail.co.uk, potrivit Mediafax.
Aceste persoane aveau o probabilitate de patru ori mai mare de a deceda din cauza cancerului, ceea ce poate fi comparat cu riscurile la care se expun fumătorii.
Oamenii de ştiinţă americani susţin că proteinele din carne, brânză, ouă şi alte produse animale "hrănesc" celulele canceroase şi accelerează îmbătrânirea celulelor corpului.
Aceştia recomandă ca persoanele cu vârsta de peste 50 de ani să reducă aportul de proteine de origine animală şi să îşi asigure rezerva de proteine din peşte, fasole şi leguminoase.
Cu toate acestea, vestea bună este că această restricţie alimentară nu durează la nesfârşit, deoarece proteinele de origine animală sunt benefice pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, care au nevoie de mai multe astfel de nutrimente pentru a combate slăbiciunea organismului.
Cercetătorii americani recomandă ca o persoană cu vârsta cuprinsă între 50 şi 65 de ani, cu o greutate de aproximativ 55 de kilograme, să consume aproximativ 45 de grame de proteine pe zi - echivalentul a două cotlete de porc.
Studiul a fost realizat pe fondul a numeroase avertizări privind pericolul consumului de carne roşie şi procesată. Profesorul Valter Longo, de la University of Southern California, a urmărit legătura dintre dietele a aproximativ 6.400 de americani şi starea lor de sănătate, într-un interval de 18 ani.
Cercetătorii americani consideră că proteinele de origine animală ar putea avea un rol nociv, deoarece "hrănesc" un hormon numit IGF1, care, pe lângă faptul că ajută la creşterea corpului, alimentează celulele canceroase şi accelerează procesul de îmbătrânire.
Profesorul Valter Longo recomandă persoanelor de toate vârstele să îşi asigure rezerva de proteine din peşte, fasole şi leguminoase.
Integral pe România Liberă
Alte articole pe același subiect
- Premiera: Restaurant american, etichetat cu „grija fata de bunastarea animalelor”
- Halloween-ul animalelor: Catei deghizati in roboti sau vrajitoare
- 25.000 de animale si plante devin subiect de legenda?
- Scuturatul! Cum cainele, pisica, chiar si pasarea colibri se pastreaza uscate
- Vier Pfoten va ataca la Curtea Constituţională legea privind câinii fără stâpân
- Animalele vor disparea din laboratoarele de testare pana in 2050
Comentarii
Adaugă comentariu
Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:
- Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
- Accesezi link-ul din mesajul primit.
- Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.
Te-ar mai putea interesa și...
Ministrul Cercetării, despre cartea de identitate electronică: În luna august vom putea beneficia de ea
2 martie 2021 14:11Jumătate dintre profesorii din mediul rural spun că elevii lor au pierdut considerabil din materie în pandemie
2 martie 2021 13:36Doi români din 5 au lucrat mai multe ore la job, acesta fiind cel mai ridicat procent la nivel european
2 martie 2021 13:27Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19
2 martie 2021 10:59„Ne întoarcem la situațiile de dinainte, când nu aveam locuri de internare noaptea”, avertizează medicul Adrian Marinescu
2 martie 2021 8:21Editorial
Sportul mascat e chin curat. De ce elevii?
Ca vechi și actual sportiv, pot să vă spun că a face sport cu masca de protecție anticovid pe figură nu e bine deloc. În special în sporturile cu alergare, cu frecvență respiratorie și puls ridicate, masca îngreunează...