Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES că România merită să fie în Schengen și că orice întârziere este cauzată de chestiuni interne ale altor țări, precizând că sprijinul său pentru aderarea țării noastre la zona de liberă circulație este clar.

'Regulile sunt clare și ar trebui urmate ca atare de toate statele membre. România le-a respectat pe deplin, a investit multe eforturi și rezultatele există. Sprijinul meu este clar — România merită să fie în Schengen și orice întârziere este cauzată, în mod evident, de chestiuni interne ale altor țări', a declarat Martin Schulz.

În contextul mai larg al retoricii partidelor populiste sau extremiste de a acuza libera circulație pentru problemele cu șomajul sau legate de sufocarea sistemelor de securitate socială, președintele PE a mai spus că trebuie reacționat 'la orice tentativă de a amesteca și de a lega subiecte diferite, precum libera circulație a lucrătorilor și aderarea la Schengen'.Integral pe AgerpresComentarii

Gigi Lasa -ne , acum votam cu Shultz , ca matale ne-ai cam tinut la colt ca pe prosti..!!

6 martie 2014 22:22

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.