Mai multe utilaje de deszăpezire au fost trimise, marţi dimineaţă, pentru a îndepărta zăpada depusă pe Drumul Naţional 67 C, spre Rânca, dar şi pe alte trasee din judeţ, după ce luni noapte a nins, stratul de zăpadă ajungând la aproximativ zece centimetri, conform Mediafax.

Potrivit şefului Secţiei Drumurilor Naţionale Gorj, Ion Tudor, circulaţia rutieră spre staţiune se desfăşoară fără probleme, în trafic nefiind foarte multe maşini.

Tudor a precizat că în zonă se intervine cu patru utilaje, alte două turbofreze de mare capacitate fiind pregătite pentru a fi scoase pe teren în caz de nevoie.

Secţia a Drumurilor Naţionale Gorj are în administrare şi drumul naţional care face legătura între Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, şi Băile Herculane, judeţul Caraş-Severin, precum şi între Petroşani, judeţul Hundoara, şi Obârşia Lotrului, din judeţul Vâlcea, şi pe tronsoanele respective fiind înregistrate marţi căderi de zăpadă.

"Avem câte două utilaje care acţionează pe fiecare dintre aceste trasee şi suntem pregătiţi să intervenim cu forţe suplimentare dacă situaţia o va impune. Din fericire pentru noi, ninge liniştit, nu e viscol, ceea ce este o veste bună pentru cei care vor să mai vină la munte şi să se bucure de un ultim strat de zăpadă din acest sezon”, a afirmat Ion Tudor.

Drumul Naţional 67 C, dintre Rânca şi Novaci, a fost închis circulaţiei de două ori în această iarnă, în condiţii de viscol puternic şi ninsori abundente. Acest tronson face parte din Transalpina, drum care începe din localitatea gorjeană Bengeşti Ciocadia şi traversează Carpaţii Meridionali prin judeţele Hunedoara şi Vâlcea, până la Sebeş, în judeţul Alba. Şoseaua este închisă circulaţiei în timpul sezonului rece, doar porţiunea dintre Novaci şi Rânca fiind deschisă tot timpul anului pentru turiştii care vor să vină în staţiunea Rânca dinspre zona de sud a munţilor Carpaţi.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.