Aglomeraţia, poluarea şi nemulţumirea şoferilor din Bucureşti ar putea fi rezolvate printr-o măsură pe cât de simplă, pe atât de utilă economiei oraşului: benzile unice pentru transportul în comun în tot oraşul. Dan Patzelt, preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltare Urbană, vrea să convingă Municipalitatea că bucureştenii nu numai că îşi doresc această măsură, dar că au nevoie urgentă de ea.


Patzelt spune că amenajarea benzilor unice pentru transportul în comun ar rezolva problema poluării, a traficului aglomerat şi a vitezei de circulaţie. Pentru asta el spune că au existat mai multe studii de trafic făcute de experţi străini încă de la sfârşitul anilor 1990, dar că puţine au fost cu adevărat puse în aplicare.

„Problema nu este de bani şi nici de măsuri complicate, ci pur şi simplu de lipsa de curaj a administratorilor oraşului. Nu este vorba neapărat de Sorin Oprescu, toţi primarii care au administrat oraşul în ultimii ani nu au avut curajul să implenteze o măsură care pare primejdioasă din punct de vedere electoral“, crede Dan Patzelt. Pentru a demonstra acest lucru, activistul crede că este important ca bucureştenii să o arate şi să o exprime în mod oficial primarilor.

Pagină de Facebook şi scrisoare deschisă către Oprescu

Tocmai de aceea a creat o pagină de Facebook, pe 22 februarie, prin care va încerca să adune cât mai multe semnături pentru o scrisoare deschisă adresată primarului Sorin Oprescu.
Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.