Preşedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, a anunţat, vineri, după ce ce protestele faţă de regimul său s-au transformat într-o baie de sânge, că acceptă organizarea unor alegeri prezidenţiale anticipate şi revenirea la Constituţia din 2004, cu puteri limitate pentru preşdinte. Ultimul bilanţ oficial al violenţelor din ultimele zile vorbeşte despre cel puţin 80 de morţi în confruntările dintre protestatari şi forţele de ordine.

12:55 Ianukovici anunţă alegeri anticipate şi revenirea la Constituţia din 2004, cu puteri limitate pentru preşedinte şi promite că va începe demersurile pentru crearea unui guvern de uniune naţională, informează Reuters.

12:10 Jurnalistul Matt Frei, corespondent Channel 4, a anunţat pe Twitter că ministrul german de Externe, Frank Walter Steinmeier, i-a arătat draftul acordului dintre opoziţie şi putere, care prevede alegeri prezidenţiale până în decembrie - „mult prea târziu pentru Maidan”. De asemenea, Frei a vorbit cu ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, pe care l-a întrebat dacă nu cumva liderii opoziţiei nu mai au autoritatea necesară pentru a convinge Maidanul să accepte acordul: „Da!”, a fost răspunsul polonezului.Integral pe GândulComentarii

URBOS nae, vine el sireacu': "ianukovici se da deoparte, basescu nu! ... sa plece ... libertate si la bucuresti... " Dar acuma e ocupat: sta la coada la puroiul hemoroiDANVIOREL!

21 februarie 2014 19:20

nae unde-i rahatul de comentator "Calin" slugarnic fara coloana vertebrala sa mai comenteze ceva?

21 februarie 2014 13:43

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.