Miliţia cazacă a atacat cu bice grupul punk rock Pussy Riot, miercuri, după ce activistele au încercat să cânte sub un panou publicitar pe care se putea distinge semnul Jocurilor Olimpice de la Soci, scrie „The Washington Post“.

Şase dintre membrii grupului, cinci femei şi un bărbat, au încercat să cânte sub un panou publicitar cu Jocurile de la Soci, purtând măştile specifice şi folosindu-se de o chitară şi de un microfon. Imediat, zece ofiţeri cazaci şi alţi oficiali de securitate au apărut la faţa locului. Unul dintre cazaci a folosit spray cu piper, un altul i-a biciuit pe mai mulţi dintre membrii, în timp ce alţii au luat măştile şi chitara activiştilor pentru a le arunca într-un coş de gunoi.

Imediat după incident, poliţia a sosit la faţa locului pentru a interoga martorii, însă nimeni nu a fost arestat. Nadezhda Tolokonnikova(24 de ani), una dintre liderele grupului, a fost biciuită în timp ce se afla la pământ. Incidentul a durat mai puţin de trei minute. În urma altercaţiei, unul dintre membrii, un bărbat care purta o mască galbenă, a fost lovit peste faţă şi a început să sângereze.

Evenimentul are loc la scurtă vreme după ce Nadzehda Tolokonnikova a scris, marţi, pe contul său de Twitter că a fost arestată, alături de Maria Alyokhina (25 de ani), ambele fiind suspectate de furt. „Am fost arestate... şi am fost acuzate de furt“, a scris membra Pusst Riot pe reţea de micro-blogging. Totodată, Tolokonnikova a spus că a venit la Soci pentru a cânta o nouă piesă, „Putin Will Teach You To Love Your Motherland“, un cântec despre „represiunea politică din Rusia“, după cum a declarat pentru BBC. De asemenea, ea a mai spus că Soci este „un oraş poliţienesc“.
Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.