Naţionala de polo pe apă a României a surclasat formaţia Marii Britanii cu scorul de 18-7 (3-2, 4-2, 6-2, 5-1), sâmbătă, în Bazinul Steaua din Bucureşti, în prima manşă a barajului pentru Campionatul European de anul acesta, de la Budapesta.

Tricolorii au deschis scorul, dar britanicii, antrenaţi de fostul internaţional român Andrei Iosep, au reuşit să întoarcă scorul (1-2) şi au jucat de la egal la egal cu echipa noastră în primul sfert, încheiat, totuşi, în avantaj de România (3-2). Jucătorii pregătiţi de sârbul Dejan Stanojevic au avut o revenire puternică şi au înscris de cinci ori la rând, scorul ajungând în sfertul secund la 6-2. Oaspeţii au încercat să menţină un scor strâns, dar în sfertul al treilea au dat semne că cedează pas cu pas, iar diferenţa de pe tabela de marcaj a luat proporţii. Cel mai bun jucător al partidei a fost Nicu Diaconu, autor a 6 goluri.

Graţie acestei victorii la 11 goluri, tricolorii au făcut un pas important spre turneul final al Campionatului European 2014 (14-27 iulie), returul de la Sunderland (1 martie) părând o simplă formalitate.

Pentru România au marcat: Nicu Diaconu - 6 goluri, Daniel Teohari - 3, Cosmin Radu - 2, Alex Matei - 2, Tiberiu Negrean - 1, Andrei Creţu - 1, Alex Ghiban - 1, Andrei Buşilă - 1, Ramiro Georgescu - 1. Pentru oaspeţi au înscris Joe O'Regan - 3 goluri, Jack Waller - 2, Ciaran James - 2.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.