Tedy Necula, singurul regizor cu dizabilităţi din România, lansează un nou film documentar în cinematografele din Bucureşti: „Ba se poate!”. Prima proiecţie din Bucureşti va avea loc astăzi, la Cinema Elvira Popescu, începând cu ora 19:00.

Tedy Necula a intrat în lumea filmului la 13 ani, jucând rolul principal în filmul „Noro”, în regia lui Radu Gabrea. Doi ani mai târziu, Tedy îşi descoperă pasiunea pentru regie.

La doar 25 de ani, Tedy a realizat numeroase filme documentare, spoturi sociale, scurtmetraje şi clipuri video. Palmaresul său regizoral cuprinde patru documentare de lungmetraj: „Tango”, istoria hip-hopului românesc, „Aripi de foc”, documentarul despre primul spectacol de dans comunitar din România, „Învaţă cu atitudine”, filmul despre un model alternativ de învăţare, iniţiat în România de Asociaţia CROS; „În alte cuvinte“ (2013), programul de scriere creativă desfăşurat în penitenciarul de femei din Cluj-Napoca.

De-a lungul timpului, Tedy a realizat spoturi sociale pentru ONG-uri internaţionale precum UNICEF.

„Ba se poate!” prezintă povestea a cinci licee tehnologice din România care şi-au crescut rata de promovabilitate la bacalaureat de la 2% la 40%, în urma implementării unui proiect iniţat de Asociaţia ROI: „Zburd - Educaţie prin coaching”. Proiectul s-a desfăşurat pe parcursul a doi ani, în cinci oraşe (Bucureşti, Iaşi, Braşov, Sibiu şi Câmpulung-Muscel).

Tedy Necula, tânărul regizor de 25 de ani, a participat ca speaker motivaţional în acest proiect unic în învăţământul românesc şi a documentat poveştile de succes ale elevilor, profesorilor şi părinţilor din fiecare liceu.

„M-a fascinat ambiţia cu care elevii au depăşit barierele impuse de statutul lor social şi de nivelul general de educaţie al liceului unde învăţau. Prin acest film, am reuşit să arătăm drumul spre succes al elevilor; împreună cu specialiştii în coaching, profesorii şi părinţii, aceştia au arătat că se poate să performezi în plan educaţio­nal şi personal, atunci când cineva te ajută să conştientizezi propriul tău potenţial”, a declarat Tedy Necula, regizorul filmului.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.