Poliţia Locală a sectorului 1, aflată în subordinea Primăriei conduse de liberalul Andrei Chiliman, nu a înregistrat în evidenţele contabile şi nici nu a urmărit în vreun fel recuperarea unei datorii de aproape 140.000 de euro (618.000 lei), pe care firma CFR Transauto o are de plătit, ca urmare a ridicărilor de maşini parcate neregulamentar în sectorul 1, arată un raport al Curţii de Conturi. Inspectorii au mai descoperit şi că dispozitivele aşa-numitelor pungi pentru „rahat de câine”, amplasate în sector, au prejudiciat bugetul cu 75.000 de lei.

Inspectorii Curţii de Conturi au descoperit, în urma auditului desfăşurat în octombrie 2013, că Poliţia Locală a sectorului 1 uitase de suma de 618.000 lei pe care o are de recuperat de la CFR Transauto şi au rectificat acest lucru, înscriind suma la capitolul creanţe de recuperat.

Mai mult, inspectorii au mai descoperit că, în ciuda existenţei unui contract pentru ridicarea maşinilor parcate neregulamentar în sectorul 1, Poliţia Locală a plătit un abonament lunar suplimentar, de ridicare a maşinilor parcate în zonele adiacente perimetrelor de desfăşurare a unor mitinguri sau spectacole. Plata acestui abonament lunar a scos nejustificat din bugetul sectorului suma de 76.000 de lei (aproximativ 17.000 euro).
Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.