Consumul de gaze la nivel naţional a atins pe 31 ianuarie, cel mai mare nivel din ultimii doi ani, respectiv 67 de milioane de metru cubi, cu 35% mai mult decât într-o zi normală de iarnă, din cauza temperaturilor scăzute, după cum declarau surse din cadrul Transgaz.

În mod normal, la nivel naţional se consumă circa 50 de milioane de metri cubi într-o zi de iarnă, iar recordul absolut al consumului de gaze s-a înregistrat la începutul lunii februarie 2012, când la nivel naţional s-au utilizat 72 de milioane de metri cubi pe zi. Proporţional cu acest consum va fi şi valoarea facturii pe care o vom plăti fiecare dintre noi.

Cum primele facturi emise pentru perioada 15 decembrie – 15 ianuarie au făcut să fiarbă sângele în vinele românilor, în cele ce urmează vom încerca să vedem cum se calculează preţul gazului şi cine sunt cei care ne “ajută” să ajungem la aceste “performanţe”. Pentru că, trebuie să o recunoaştem, deşi suntem ţara cu cel mai mic preţ al gazelor din Europa, facturile noastre sunt departe de această realitate.

România – ţara cu cel mai mic preţ al gazelor din Europa

Dacă ar fi să luăm în calcul datele statistice oferite de către Eurostat, România este ţara în care preţul gazului metan comercializat pentru populaţie este cel mai mic din întreaga Uniune. Cu o valoare raportată la finele primului semestru al anului trecut de 0,0152 euro/KWh, preţul gazelor este de peste trei ori mai mic decât media europeană de 0.0506 euro/kwh.Integral pe FinanciarulComentarii

anne1970_ar Romania - tara cu cele mai mici salarii din Europa

6 februarie 2014 22:48

România – ţara cu cel mai mic preţ al gazelor din Europa Pai da. Hai sa le scumpim. Ca asta asteptati, guvernoilor

6 februarie 2014 21:21

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.