Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, si primarul Brasovului, Gheorghe Scripcaru, au inaugurat luni cel mai mare domeniu schiabil din tara, aflat in Poiana Brasov.

Elena Udrea si Gheorghe Scripcaru au desfacut o sticla de sampanie pe partia “Drumul Rosu”, care este cea mai mare partie din Poia Brasov, cu o lungime de 5,33 kilometri. Dupa inaugurare, ministrul Turismului si oficialitati locale au urcat intr-un telescaun, una din cele doua noi instalatii de transport pe cablu montate in Poiana Brasov, la ora transmiterii acestei stiri acestia fiind inca in turul de inaugurare a instalatiei.

Ministrul Elena Udrea l-a felicitat pe primarul Gheorghe Scripcaru pentru ca a finalizat proiectul in opt luni, si nu in 24 de luni, asa cum prevedea initial proiectul. ”Este impresionant ce am vazut din timpul desfasurarii lucrarilor. E impresionant ca a fost finalizat in opt luni din 24, cat fusese stabilit initial. Ma bucur, domnule primar, ca ati ajuns sa fiti subiect de dezbateri televizate cu acest proiect. Importanta este notorietatea, chiar daca nu intotdeauna pozitiva, pentru ca in acest fel romanii au aflat ca la Brasov s-a construit cel mai mare domeniu schiabil din Romania”, a declarat Udrea inaintea inaugurarii proiectului.

Udrea a mai spus ca atunci cand a ajuns in Ministerul Turismului “nici despre turism, nici despre Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) nu vorbea nimeni in mod serios pentru ca turismul era vazut asa ca o excentricitate de care oamenii se ocupa cand nu mai au ceva serios de facut”.

“Nici nu se credea ca se va organiza un festival olimpic la noi in tara, fie el si de tineret”, a spus Udrea. Ministrul Turismului a afirmat ca in 2011 fata de 2010 cresterea in turism este de de 17 la suta si ca de trei ani se vorbeste despre turismul romanesc si “e bine ca se vorbeste pozitiv”.

Partiile din Poiana Brasov au, in prezent, o lungime totala de 24 de kilometri si se intind pe o suprafata de 85 de hectare.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.