Ieri a fost inaugurat oficial sezonul de schi în Poiana Braşov. Cea mai cunoscută staţiune montană din România are o faţă nouă, menită să readucă pasionaţii sporturilor de iarnă în Masivul Postăvaru. Deschiderea de sezon a fost marcată de inaugurarea celor două telescaune noi care au fost construite în staţiunea braşoveană. De asemenea, turiştii au acum parte şi de zăpadă artificială, anunţă JURNALUL NAŢIONAL.

Pârtia „Drumul Roşu“ a devenit cea mai lungă pârtie amenajată din România, cu o lungime de 5,33 kilometri. Reuşind performanţa de a termina proiectul cu 16 luni mai devreme de termen, după cum remarcă ANTENA3, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, şi primarul Braşovului, Gheorghe Scripcaru, au inaugurat cel mai mare domeniu schiabil din ţară, aflat în Poiana Braşov.

Proiectul, în care s-au investit 28 de milioane de euro, după cum susţine ROMÂNIA LIBERĂ, a inclus realizarea de noi tronsoane de legătură între pârtiile deja existente, cum ar fi cele dintre pârtiile Lupului şi Ruia, Lupului şi Postăvarul, Ruia şi Sulinar, Drumul Roşu şi Subteleferic, Lupului şi Stadionului.

Gradul de dificultate a pârtiilor a fost păstrat, dar a suferit modificări prin corecţii de pantă, prin crearea de variante ocolitoare a zonelor mai dificile şi prin mărirea numărului de pârtii de legătură între pârtiile principale. Pârtiile pe care se poate schia, sunt: Pârtia Lupului (2,62 kilometri), Pârtia Sulinar (2,82 kilometri), Pârtia Drumul Roşu (5,33 kilometri), Pârtia Sub Teleferic (2,86 kilometri), Pârtia Kanzel (0,8 kilometri), Pârtia Bradul (0,5 kilometri) şi Pârtia Stadion (0,10 kilometri), anunţă EVENIMENTUL ZILEI.

Astfel, în urma lucrărilor de infrastructură efectuate în cursul anului 2011, suprafaţa schiabilă a staţiunii Poiana Braşov a crescut cu aproxiamtiv 35 de hectare faţă de 2010, ajungând la 85 de hectare. GÂNDUL aminteşte că lungimea pârtiilor înainte de amneajare era de 16,4 kilometri, iar acum este de 24 de kilometri, în timp ce lăţimea medie a pârtiilor, care era de cel mult 20 de metri, a ajuns după amenajare la 45 de metri.

În România, afirmă ADEVĂRUL, în cele 17 judeţe în care se practică sporturi de iarnă, domeniul schiabil se întinde pe 116 kilometri, totalizând 130 de pârtii. Cele mai multe dintre ele au lungimi de până la un kilometru. Însă COTIDIANUL remarcă faptul că totalul de 116 kilometri de pârtii reprezintă foarte puţin în condiţiile în care, în Austria de exemplu, sunt staţiuni care au domeniu schiabil mai mare decât toată România: Kitzbuhel - 170 km de pârtie, Innsbruck - 250 km, Gasteinertal - 202 km, Kaprun - 132 km, Arlberg - 272.


Comentarii

R. Partia Drumu Rosu era amenajata ca si celelalte partii Proasta pamantului.Facem ski de o viatza si ai venit cu papagalul ala de "scripcaru" sa mai tai un lemn de-o 100 de cabane(vezi extindere de la 35 la 85 hectare) Ba frate s-a invatzat Cate un pic pic cu furatu mai nou. Ce mai e o dementza totala .Hotele stau goale in Poiana cu una doua suite ocupate. Ce construieste Tiriac nu s-a vandut nici in parte macar.Nu zic nu dezvoltarii dar trebuie sa fie cu cap....ceea ce lipseste la guvernanti.

27 decembrie 2011 14:01

hai mars! schior aka sobolan portocaliu prost...comentariu tipic pentru un imbecil portocaliu...

27 decembrie 2011 13:46

schior titlu de articol tipic pt. Antena 3 a lui felix; grea boala oftica !

27 decembrie 2011 13:06

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.