eirut ar putea ajunge cel mai verde oras din lume, la propriu, daca arhitectii urbanisti isi vor putea pune planurile ambitioase in aplicare. Jungla din beton ar putea fi inlocuita cu gradini ca cele ale Babilonului, desi va fi nevoie de ceva vointa in acest sens, scrie Treehugger.com.

Solutia cea mai pragmatica pentru lipsa spatiilor verzi, adica cel mult 0,8 metri patrati pe cap de locuitor (cu mult sub limita de 12 metri patrati recomandati de Organizatia Mondiala a Sanatatii), ar fi sa treaca „decretul municipal care prevede ca fiecare cladire trebuie sa aiba o simpla gradina pe acoperis... Nimic special, doar cativa copaci intr-un recipient urias, fixat pe fiecare acoperis”, potrivit StudioInvisible, un studio de design din Beirut.
„Pentru a stimula populatia din mediul urban, municipalitatea poate oferi reduceri de taxe sau alte beneficii cladirilor care au o gradina de acoperis bine intretinuta, iar companiile de gradinarit ar putea oferi discount-uri si sponzorizari”, scrie StudioInvisible pe site-ul sau.

Integral pe Gazeta SporturilorComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.