Google Inc. este controlată în prezent de către fiscul american (Internal Revenue Service) pentru a vedea dacă metodele de mutare a profitului în alte state sunt legale, conform Bloomberg, care citează surse care preferă să rămână anonime deoarece controlul nu este încă public.

Metodele de ocolire a impozitelor mari utilizate de Google au ieșit la iveală anul trecut, iar din calcule rezultă că 1 miliarde de euro este scutit de la plata taxelor la nivel mondial de către companie. Practic, Google își mută profiturile în subsidiarele din Irlanda, Olanda și Insulele Bermude și a reușit să achite impozite, în SUA, în procent de 18,8% față de 39,2% cât ar fi trebuit.

Agenții fiscului american verifică în principal trei tranzacții, printre care și cea de cumpărare a YouTube, în valoare de 1,65 miliarde dolari din 2006. Verificate sunt și achiziția serviciului de securitate pentru emailuri Postini pentru 625 milioane dolari din 2007 și cea a companiei de publicitate pe web DuobleClick pentru 3,2 miliarde dolari din 2008. Anul trecut Google a anunțat că va cheltui 12,5 miliarde dolari pentru cumpărarea Motorola Mobility Holdings.
Integral pe CotidianulComentarii

bmzgitnqt NYWKcu , [url=http://gqdchxnrbzqw.com/]gqdchxnrbzqw[/url], [link=http://gzsblcyrflrt.com/]gzsblcyrflrt[/link], http://zmipiamwjxmd.com/

23 octombrie 2011 18:36

jrbwjrnx XqVfss uuxxkwirwjdj

23 octombrie 2011 13:57

Julissa Big help, big help. And suplertiave news of course.

22 octombrie 2011 16:07

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.