A devenit, în ultimii cinci ani, una dintre cele mai atrăgătoare zone pentru investitorii locali şi străini, fapt care a condus aproape la dispariţia şomajului şi la creşterea nivelului de trai. Rata şomajului a scăzut, acesta fiind calculat la aproximativ 2% în luna decembrie a anului trecut şi este de aşteptat să scadă în continaure.

Este vorba de municipiul Sebeş din Judeţul Alba, unde concernul Daimler, deţinătoarea Star Transmission, a inaugurat la începutul anului o hală de producţie, investiţia în extinderea uzinei rdicându-se la aproape 40 milioane euro, anunţă BUSINESS MAGAZIN. Sebeş a atras investiţii de circa un miliard euro din partea concernului Daimler, acesta creând şi peste o mie de locuri de muncă în Sebeş şi Cugir. Există însă zvonuri legate şi de o investiţie a grupului Ikea, respectiv cultivarea de cânepă care va fi folosită la realizarea unei linii de ţesături pentru tapiţerii.

Tot în plan economic, GÂNDUL constată că autostrada Comarnic-Braşov a pierdut, într-un an, 5 kilometri, dar e mai scumpă cu 0,6 miliarde euro.  Premierul Victor Ponta şi ministrul Marilor Proiecte, Dan Şova, au prezentat joi, după semnarea memorandumului cu asocierea  Vinci-Strabag-Aktor, proiectul autostrăzii Comarnic-Braşov care va avea o lungime de fix 53,215 kilometri, la care se vor adăuga 7 kilometri de drumuri de legătură. În anunţul de concesiune publicat de CNADNR în decembrie 2012 lungimea autostrăzii era de 58 de kilometri. Nici costul nu mai este cel estimat de Compania Naţională de Autostrăzi, actualul preţ anunţat joi de Ponta, de 1,8 miliarde de euro, fiind cu 0,6 miliarde de euro mai mare decât valoarea din anunţul CNADNR.

În plan politic, CURENTUL anunţă că partidul-stat PSD îşi extinde influenţa ca o caracatiţă care vrea să-nghită toată puterea, inclusiv pe cea a justiţiei. Fără nicio jenă, liderii PSD fac presiuni şi ameninţă toate palierele puterii pe care încă nu le controlează. În ciuda faptului că sunt puternice semnale din afara ţării că o astfel de situaţie nu este acceptată de partenerii strategici ai României care vor să dezvolte în special componenta economică cu ţara noastră, dar şi din partea organelor de justiţie, PSD-ul continuă să se ralieze în jurul penalilor săi.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, ieri, să sesizeze Inspecţia Judiciară în cazul afirmaţiilor făcute de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, cu privire la Direcţia Naţională Anticorupţie, pe care a numit-o „poliţie politică“, susţinând că ar trebui desfiinţată. Sesizarea Inspecţiei Judiciare vizează, după cum susţine ADEVĂRUL, atât declaraţiile făcute de Nicuşor Constantinescu după ce a fost ridicat în baza unui mandat şi dus la sediul DNA Constanţa, cât şi poziţia Consiliului Judeţean Constanţa. Inspecţia Judiciară va decide dacă declaraţiile preşedintelui CJ Constanţa şi poziţia oficială a instituţiei pe care o conduce au afectat sau nu independenţa DNA.

Preşedintele CJ Constanţa, PSD-istul Nicuşor Constantinescu, a cerut Parlamentului să interzică prin lege funcţionarea DNA, aminteşte COTIDIANUL. Punctul de vedere al liderului PSD Constanţa este împărtăşit de întreaga organizaţie, în funte cu primarul Radu Mazăre şi preşedintele Consililului Judeţean Constanţa.

Şeful pe linie de partid al baronului local, premierul Victor Ponta, s-a abţinut de la a sancţiona afirmaţiile acestora. ROMÂNIA LIBERĂ constată că a făcut-o, în schimb, preşedintele PNL, Crin Antonescu: „E o declaraţie a PSD Constanţa, nu a USL sau nu a PNL. Eu nu sunt de acord cu ea, e dreptul lor să o facă, dar eu cred că e o declaraţie care nu face bine PSD, e o declaraţie dată aşa în împrejurări mai tulburate şi categoric PNL dezavuează o asemenea formulă. Presupun că şi conducerea centrală a PSD o va dezavua“.

EVENIMENTUL ZILEI dezvăluie unde s-a ascuns baronul de Constanţa de agenţii DNA. El susţine că vroia să plece din ţară, din motive medicale, însă, potrivit unor surse judiciare, Constantinescu era într-o formă fizică de invidiat pe 15 ianuarie, atunci când a fost ridicat din sediul CJ cu mandat de aducere şi dus la sediul DNA pentru a-i fi prezentate acuzaţiile. Pentru a fenta poliţiştii, miercuri dimineaţa, el a părăsit curtea casei sale ascuns sub bancheta din spate a autoturismului său. Însă la sediul CJ, Constantinescu nu a mai putut ocoli oamenii legii.

Practic, Victor Ponta este prizonierul baronilor. Ca să se pună la adăpost de justiţie, baronii locali fac presiuni asupra premierului, amenintându-l că-şi va pierde poziţia în Guvern şi în partid, susţine consilierul prezidential Sebastian Lăzăroiu, citat de NAŢIONAL. „O să crească presiunea baronilor. Cei care se ştiu cu probleme. Va creşte presiunea asupra premierului şi asupra liderilor partidelor. Se văd deja legăturile cu «marţea neagră». A fost o presiune şi atunci. (…) Nu va mai trece mult şi baronii locali vor merge la Ponta şi îi vor spune «Dacă nu rezolvi, pleci acas㻓, a afirmat consilierul presidential.

Comentarii

Trei cocote masculine pupincuristi pontisti. Recent, Gâdea, Badea şi cu Ursu – ştiu, sună ca începutul unui banc cu proşti şi chiar aşa şi e – au iniţiat o serie de petiţii, scriind pagini întregi când puteau să se rezume la două cuvinte: „Jos Băsescu!”. Disperarea lor e lesne de înţeles: dacă intră Voiculescu la puşcărie, Badea rămâne pe drumuri, cu doi copii mici pe cap – el şi bebeluşul, Ursu pleacă la altă menajerie, iar Gâdea o să moară de foame, fiindcă buzele lui sunt ca dinţii iepurilor: cresc permanent şi, dacă nu pupă-n cur fără oprire pe cineva, riscă să-l sufoce. academiacatavencu.info

18 ianuarie 2014 20:11

ALUPIGUS imbecililor, ca nu sunteti mai buni unii ca altii. Cretinilor pro sau anti basescu, nu vedeti ca asti si-au atins scopul: divide et impera ? Sau sunteti pre cretini pentru asta? Hai scictir plagiatorilor si javrelor.

17 ianuarie 2014 20:23

val 1 Nu am treaba cu justitia, dar ma intreb de ce trebuie sa fie ANI, DNA, daca toti sintem egali in fata legii? Toti trebuie sa fim judecati de aceleasi institutii, fiecare dupa faptele sale. Dupa aceasta teorie ar trebui sa existe o justitie pt divorturi, separat pt furturi, pt acte cu violenta, etc. Dupa ce se prezinta si dupa ce spune Nicusor Constantinescu, parca are dreptate. Acestea sint institutii de intimidare si sanctionare a rivalilor politici. Oare lui Labaroiu, nu-i jena sa debiteze atitea timpenii, la comanda Javrei Ordinare?

17 ianuarie 2014 18:29

MA 26 Da' pedeliștii ce drac făcură în anii lor de guvernare funebră? Sunt, cumva călugări smeriți pe la mănăstiri?

17 ianuarie 2014 13:31

Dorel Cei care au votat USL...... mai au timp sa se trezeasca, pana nu-i prea tarziu.....

17 ianuarie 2014 10:58

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.