La cinci zile după întâlnirea cu emisarul administraţiei Obama, Victoria Nuland, preşedintele Traian Băsescu îşi nuanţează declaraţiile publice recente legate de "unirea" cu Republica Moldova, ca "proiect de ţară", vorbind în schimb despre o "ofertă politică" pe care România ar urma să o facă Chişinăului în condiţiile în care "nu se reuşeşte asigurarea suveranătăţii acestei ţări".

"România nu va putea rămâne impasibilă politic dacă din Transnistria sau din zona găgăuză vor porni provocări care să aducă Republica Moldova în riscul de a-şi întrerupe drumul spre Uniunea Europeană. Vom face o ofertă politică Republicii Moldova dacă nu se reuşeşte asigurarea suveranităţii acestei ţări", a spus Băsescu, la întâlnirea anuală cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene, reclamând "ineficienţa formatului 5+2 în problema transnistreană" şi despre lipsa de reacţie a instituţiilor internaţionale "în ce priveşte tratamentul aplicat şcolilor româneşti din Transnistria".

Surse diplomatice au declarat pentru gândul că interesul manifestat de oficialul SUA la întâlnirea cu preşedintele, la Palatrul Cotroceni, a vizat inclusiv declaraţiile lui Băsescu legate de unirea cu Republica Moldova. Ulterior, Victoria Nuland a avut o poziţie tranşantă în legătură cu acest subiect, la Ambasadă: „SUA susţin suveranitatea îşi integritatea teritorială a Republicii Moldova şi libertatea de a-şi alege calea pe care să o urmeze în viitor”.Integral pe GândulComentarii

Marc (Rereplagiat) Tovarășe gubernator de gubernie Căcălău cel Mare și Chior, vreau să vă felicit pentru eforturile scremute și constipate făcute pentru a încerca să aruncați un nor de bășini prăfuite în ochii electoratului românesc. Eu înțeleg că vreți să ajungeți regele neâncoronat Căcălău Viteazul unificatorul, un alt fel de Mihai Viteazul dar mai pleoștit și mai lăbărțat, în speranța că pulimea va vota mișcarea voastră poPULAră, dar am mari îndoieli că proiectul constipat și scremut va reuși. Votul meu l-ați câștigat, așa că nu-mi rămâne decât să edresez electoratului urarea să voteze mișcarea PULAră și Tolomacul care o conduce, pentru ca dvs. tovarășe gubernator Căcălău cel Mare și Chior să ajungeți prim-ministru, deoarece sunteți susținut fanatic de potăile prezidențiale, care lătrători încearcă să inducă pulimii ideea că ar cam trebui să se obișnuiască cu faptul că veți fi prim-ministru la Jilava, iar asta cât mai curând. Să dea D-zeu! Pentru ani cât mai mulți cu executare, ca să trăiți bine ani mulți fericiți îmbrăcat în zeghea de ocnaș viețar. Să de D-zeu!

15 ianuarie 2014 22:34

Marc (Replagiat) Tovarășe gubernator de gubernie Căcălău cel Mare și Chior, vreau să vă felicit pentru eforturile scremute și constipate făcute pentru a încerca să aruncați un nor de bășini prăfuite în ochii electoratului românesc. Eu înțeleg că vreți să ajungeți regele neâncoronat Căcălău Viteazul unificatorul, un alt fel de Mihai Viteazul dar mai pleoștit și mai lăbărțat, în speranța că pulimea va vota mișcarea voastră poPULAră, dar am mari îndoieli că proiectul constipat și scremut va reuși. Votul meu l-ați câștigat, așa că nu-mi rămâne decât să edresez electoratului urarea să voteze mișcarea PULAră și Tolomacul care o conduce, pentru ca dvs. tovarășe gubernator Căvălău cel Mare și Chior să ajungeți prim-ministru, deoarece sunteți susținut fanatic de potăile prezidențiale, care lătrători încearcă să inducă pulimii ideea că ar cam trebui să se obișnuiască cu faptul că veți fi prim-ministru la Jilava, iar asta cât mai curând. Să dea D-zeu! Pentru ani cât mai mulți cu executare, ca să trăiți bine ani mulți fericiți îmbrăcat în zeghea de ocnaș viețar. Să de D-zeu!

15 ianuarie 2014 22:33

Marc Tovarășe gubernator de gubernie Căvălău cel Mare și Chior, vreau să vă felicit pentru eforturile scremute și constipate făcute pentru a încerca să aruncați un nor de bășini prăfuite în ochii electoratului românesc. Eu înțeleg că vreți să ajungeți regele neâncoronat Căcălău Viteazul unificatorul, un alt fel de Mihai Viteazul dar mai pleoștit și mai lăbărțat, în speranța că pulimea va vota mișcarea voastră poPULAră, dar am mari îndoieli că proiectul constipat și scremut va reuși. Votul meu l-ați câștigat, așa că nu-mi rămâne decât să edresez electoratului urarea să voteze mișcarea PULAră și Tolomacul care o conduce, pentru ca dvs. tovarășe gubernator Căvălău cel Mare și Chior să ajungeți prim-ministru, deoarece sunteți susținut fanatic de potăile prezidențiale, care lătrători încearcă să inducă pulimii ideea că ar cam trebui să se obișnuiască cu faptul că veți fi prim-ministru la Jilava, iar asta cât mai curând. Să dea D-zeu! Pentru ani cât mai mulți cu executare, ca să trăiți bine ani mulți fericiți îmbrăcat în zeghea de ocnaș viețar. Să de D-zeu!

15 ianuarie 2014 22:30

@plagiatorul socialist Domnule Guvernator, pe noi, cei "7,4 milioane" de uslashi, ne intereseaza oferta politica pentru Rusia, nu pt Mpoldova! Noi ii cerem tovarasului Premier sa va mandatati sa faceti urmatoarea ofrta lui Putin: "Romania nu va aminti niciodata de unirea cu Moldova. Dorim, in schimb, ca Rusia sa nu mai aminteasca in veci de Tezarul Romaniei!" Vor urma 1000 de ani pace...

15 ianuarie 2014 13:08

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.