Zburători, aventuri din America sau Nicolae Ceauşescu deghizat în Moş Gerilă sunt câteva dintre subiectele pe care cineaştii români le abordează în filmele lor anul aceasta pe marile ecrane din România.

Chiar dacă la o primă vedere lista producţiilor româneşti ce vor avea premiera anul acesta nu pare atât de bogată precum în 2013, pe marele ecran, vor fi prezente pelicule semnate de Florin Şerban („Box“), Nap Toader („03. Bypass“), Gabriel Achim („Crud şi gătit“) şi Răzvan Săvescu („America, venim!“). Alte producţii româneşti care vor avea ca dată de lansare anul 2014 sunt „Bucureşti Non Stop“, în regia lui Dan Chişu, şi „Lumea e a mea“, de Nicolae Constantin Tănase.

„Crud şi gătit“ este povestea politică imaginată de regizorul Gabriel Achim (38 de ani) despre ultimele zile ale lui Nicolae Ceauşescu şi ce se întâmplă atunci când un inginer decide să-l salveze pe fostul dictator şi-l deghizează în Moş Gerilă. Comedia ne prezintă un inginer care decide să-i salveze pe Nicolae şi Elena Ceauşescu de poporul furios şi să-i ajute să treacă graniţa. „Privind cu mai bine de 25 de ani în urmă, pot rezuma acea perioadă în felul următor: Cât de răi puteam fi atunci când eram cei mai buni! În copilăria mea îmi închipuiam uneori că îl ucid pe Ceauşescu, dar acum mi-ar plăcea să găsesc cea mai bună variantă prin care să nu îl ucid“, spune Gabriel Achim.

„Crud şi gătit“ va fi o coproducţie România-Franţa-Germania, cu o distribuţie internaţională. Filmările au avut loc în luna decembrie 2013. Scenariul filmului este semnat de Gabriel Achim şi Cosmin Manolache, care a realizat şi imaginea lungmetrajului de debut al regizorului Gabriel Achim – „Visul lui Adalbert“ (2011). Regizorul şi-a propus să facă o ficţiune politică, o reprezentare în cheie absurd-comică a ultimei aventuri imaginare a dictatorului Ceauşescu.Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.