Liderii USL se înghesuie care mai de care să cânte prohodul USL înainte cu an de alegerile parlamentare şi locale. În ultima perioadă, şefi ai Uniunii liberal-stângiste precum Ilici Iliescu, Ponta şi mai nou Antonescu par să hărăzească un final nefericit hibridului politic. Liberalul roşu Crinuţ Antonescu le-a spus, vineri, aleşilor locali liberali reuniţi la Braşov, că este de acord să răspundă doar el dacă ăiese răuă cu USL, dar nu este de acord să i se atribuie o decizie nedemocratică, în condiţiile în care toate forurile partidului au votat în favoarea construirii USL. „Dacă iese rău, în ce mă priveşte, eu răspund singur. Nu că aş fi singurul vinovat, dar aşa e în politică, aşa e în democraţie, această responsabilitate mi-o asum. Răspunderea mi-o asum singur. Decizia cu USL am luat-o cu vot toate forurile, după discuţii cu lideri de filială. Sunt de acord să răspund numai eu, dar nu sunt de acord să mi se atribuie o decizie nedemocratică“, a spus Antonescu. Liderul PNL a arătat că Sorin Oprescu a fost desemnat candidat la Capitală în conformitate cu protocolul USL de către el şi preşedintele PSD, Victor Ponta, după ce a avut discuţia şi opţiunea clară şi unanimă a tuturor sectoarelor, a conducerii PNL şi a BPC. De asemenea, Crinuţ a mai ţinut să atragă atenţia asupra faptul că fraţia cu Felix s-ar putea rupe şi ea în cazul în care PC-ul său va deveni tot mai lacom şi va continua să ceară mai multe locuri în Parlament decât s-a convenit iniţial. „La împărţirea pe judeţe am făcut noi (PNL, n.r.) sacrificii pentru ca toată construcţia să fie bine mi-e şi ruşine de Gabi Grozavu pe care l-am pus într-o situaţie îngrozitoare în organizaţia lui pentru că Târgovişte - primăria - a apărut la PC sau am discuţii complicate şi laborioase despre tarele negocierii cu cei din Maramureş“, a mai dezvăluit Antonescu.

Previziuni sumbre

La începutul lunii august, şeful PSD, Victor Ponta lua, cu voce tare, pentru prima dată în calcul un eşec al USL. Ponta a declarat ieri că următorul Congres al PSD va avea loc după alegerile parlamentare din 2012, cu excepţia unei situaţii imprevizibile, care acum este improbabilă, referindu-se la scenariul perdant al USL-ului. Ponta a afirmat că PSD nu va organiza un Congres în care să fie puse în joc funcţiile de conducere decât după alegerile parlamentare din 2012, cel mai târziu în primele luni ale lui 2013. „În toamnă vom avea un Consiliu Naţional, iar până după parlamentare nu va fi niciun Congres.

Integral pe CurentulComentarii

cal Numaratoreasa roberta...

1 iunie 2012 10:11

cc ce cauta curentul pe ziare.ro???

29 decembrie 2011 9:39

Romanul Ziar cur entul,ziarist care..nu exista!manipulari ieftine.slaba,foarte slaba ..prestatia!..rupte din context!comentariile ..audienta..lipsa! Si atunci pe ce criterii profesionale este promovata aceasta mizerie?

17 octombrie 2011 16:50

Vecinul Ei ,Gica nu te mai lauda ca ai wc in casa. Tu de fapt il ai in fundul curtii si acolo nu trebuie sa tragi apa.

17 octombrie 2011 16:02

Gica Am crezut ca-i pe bune dar cand am vazut mai apoi cine scrie,faimosul ziar cur..entul,am tras apa peste toilett papirul cu nume predestinat,cur...entul.

17 octombrie 2011 14:33

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.