Mama care a înregistrat-o pe învăţătoarea Dana Blându când le cerea părinţilor bani pentru cadouri a declarat, joi, după ce a fost audiată de poliţişti, că atunci când s-a adresat secretariatului şcolii i s-a spus că învăţătoarea nu poate fi înlăturată şi să-şi ducă copilul la altă şcoală, informează Mediafax.

La ieşirea de la Secţia 6 de Poliţie, unde s-a prezentat joi pentru a fi audiată în cazul învăţătoarei Dana Blându de la Şcoala nr. 10 din Capitală, femeia le-a spus jurnaliştilor că a predat înregistrările ce conţin discuţiile în care învăţătoarea le cere părinţilor bani de cadouri de Crăciun.

"Nu au fost niciodată suficiente cadourile pe care le-am cumpărat"

Ea a precizat că a luat decizia să dea presei înregistrarea, făcută într-o şedinţă cu părinţii, după ce iniţial s-a adresat secretariatului. "Mi s-a spus că doamna nu poate fi înlăturată, că este o personalitate, să-mi mut eu copilul", a spus femeia.

De la începutul anului şcolar, mama a plătit 500 de lei pentru achiziţionarea de rechizite, mobilier şi alte bunuri care ţin de activitatea şcolară, precum şi pentru cadouri de Crăciun, potrivit spuselor acesteia.

La întrebările jurnaliştilor, femeia a mai precizat că ştie că părinţii unor copii nu au dat aceşti bani, dar nu ştie dacă aceşti copii au fost defavorizaţi.

Întrebată dacă învăţătoarea le-ar fi impus părinţilor să-şi înscrie copiii la after school-ul ei, femeia a răspuns negativ, menţionând însă că învăţătoarea a sugerat că alte after school-uri ar fi proaste.

Ea le-a mai declarat jurnaliştilor că poliţiştii au fost interesaţi doar de aspectul material al acestei chestiuni, şi nu şi de jignirile adresate de cadrul didactic părinţilor.

Doi dintre părinţii elevilor de la clasa învăţătoarei Dana Blându au mai dat declaraţii la Poliţie, joi, din proprie iniţiativă, unul dintre aceştia afirmând, la ieşire, că de la începutul anului şcolar în curs a dat 600 de lei la şcoală, însă învăţătoarea nu ar fi cerut bani în mod direct. El a mai spus că, în opinia sa, părinţii nu au ce să-i reproşeze învăţătoarei în plan profesional, însă se simt profund jigniţi de atitudinea acesteia privind strângerea de bani.

Inspectorul şcolar general al Capitalei, Constantin Trăistaru, a anunţat, joi, că o decizie în cazul învăţătoarei Dana Blându de la Şcoala nr. 10 va fi luată după hotărârea Consiliului de Administraţie (CA) al unităţii de învăţământ, acesta urmând să se întrunească vineri.


Comentarii

val 1 Nu ma mai mira nimic in tara asta daca un individ ca d-l Tomus (care se declara de la facultatea de litere Timisoara, poate portar, instalator) nu intelege din multele stiri despre caz, plus imagini cu scoala su firma ei, ca este scoala de stat. Putea sa fie si scoala particulara, dar limbajul este de tata infatuata, nu de cadru didactic. In alta ordine de idei se stie ca de foarte multi ani se cer bani elevilor sub diverse pretexte. D-l Tomus nu a patit asta in scoala?

10 ianuarie 2014 13:12

bocubasinos Parintii care au ajuns sa-si platesca prostia copiilor,facand tot felul de asociatii parintesti,NU LE-A MAI CONVENIT cand cucoana invatatoare blandu(nume predestinat)le-a "spus-o"de la obraz:"va platiti cam ieftim prostia dobitocilor pe care ii aveti

10 ianuarie 2014 12:27

Lui Mircea, profesor la fac. de litere N-ai inteles nimic, profesore! Citesti degeaba sau prinzi stirile din mers! Care scoala particulara??? E scoala de STAT!! Invatatoarea aia are alta scoala privata, e altceva. Si chiar la privat, semnezi un contract cu suma, nu te trezesti ca ti se cer bani tot timpul, ca la camatari!!!!

10 ianuarie 2014 10:51

un profesor Indiferent de caracterul particular al scolii NESIMTIREA DIN LIMBAJUL profesoarei este de condamnat si de sanctionat cu multa duritate. Nimeni nu are dreptul la nesimtire in tara asta !

10 ianuarie 2014 7:48

Uta Mircea cred ca nu ai inteles bine ,nu e scoala particulara ci aia are sau a avut scoala particulara.

10 ianuarie 2014 7:08

Lute Nu stiu daca e o personalitate dar de astfel de personalitati suntem satui ,de aia suntem unde suntem ca spagarii si mitocanii au ajuns personalitati.Din vorbele spuse de ea cred ce o mare nulitate cu tupeu si obraznica ,exact ce caracterizeaza "personalitatile "timpului".

9 ianuarie 2014 22:05

părere Doamna care a făcut înregistrarea a afirmat către jurnaliști, că s-a adresat mai întâi secretariatului , apoi a luat decizia de a da presei înregistrarea . Trebuia să se adreseze directorului căci acesta conduce scoala , nu secretara !

9 ianuarie 2014 21:33

Secreian M. parintii cred ca daca incredinteaza coiii unor astfel de ţaţe profesioniste si-au facut datoria, vai de aceşti copii (mai târziu, alţi decavaţi îi vor îndruma cu grijă să-şi înceapă viaţa sexuală din fragedă pruncie, doar să fie atenţi...)

9 ianuarie 2014 19:53

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.