Potrivit eurodeputatei Tanja Fajon, Republica Moldova îndeplineşte toate condiţiile necesare pentru înlăturarea vizelor pentru cetăţenii care călătoresc în statele membre ale Uniunii Europene.

Moldova este prima ţară din Parteneriatul Estic care întruneşte toate standardele Planului de Acţiuni privind Liberalizarea Regimului de Vize. Declaraţia a fost făcută astăzi de către eurodeputata Tanja Fajon, în cadrul şedinţei Comisiei pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE) a Parlamentului European.

„După trei ani de negocieri cu Republica Moldova, am constatat că aceasta şi-a făcut temele. Comisia Europeană a emis o recomandare privind obligativitatea ridicării vizelor pentru Moldova, deoarece toate obiectivele au fost atinse. Mai mult decât atât, Moldova a alocat resurse financiare şi umane adecvate pentru a se asigura că reformele sunt sustenabile“, a spus europarlamentara.

Aceasta a mai precizat că doreşte ca Parlamentul European să adopte cât mai repede o decizie favorabilă eliminării regimului de vize pentru Moldova, precum şi în cadrul Consiliului Uniunii Europene.Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.