Fostul director al APIA Satu Mare, Viorel Pintea, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită.

În perioada 2010 – 24 noiembrie 2013, Viorel Pintea, în calitate de director al APIA – Satu Mare, a pretins, în etape diferite, de la doi fermieri, suma de 40.500 euro din care a primit 5.500 euro, 3.000 lei şi bunuri în valoare de 36.000 lei.

În schimbul acestor sume de bani şi bunuri, directorul APIA şi-a încălcat atribuţiile de serviciu constând, fie în nedispunerea unor controale la activităţile agricole ale acestora, fie în sprijin la obţinerea cu mai multă uşurinţă a subvenţiilor.

Viorel Pintea a fost prins în flagrant la data de 24 noiembrie 2013, când a primit de la unul dintre denunţători suma de 3.000 euro.

Procurorii DNA au dispus indisponibilizarea şi sechestrarea următoarelor sume de bani din conturile lui Viorel Pintea: 36.000 lei, 9.652 lei şi 600 USD. Acestea sunt la dispoziţia DNA – Serviciul Teritorial Oradea, Biroul Satu Mare, urmând ca instanţa să dispună asupra acestui sechestru asigurător.

În acest dosar, procurorii DNA au colaborat cu ofiţerii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) şi au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Satu Mare.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.