Persoanele credincioase şi cele care au o latură spirituală mai dezvoltată au secţiuni "mai groase" de ţesut cerebral faţă de celelalte, iar cercetătorii de la Universitatea Columbia consideră că acest lucru ar putea fi motivul pentru care sunt ferite de riscul depresiei, informează dailymail.co.uk.


În timp ce studiul sugerează o asociere între grosimea ţesutului cerebral şi spiritualitate, nu se poate spune că aceste secţiuni mai groase de ţesut cerebral îi fac pe oameni să fie religioşi sau spirituali, arată oamenii de ştiinţă.

S-ar putea sugera, totuşi, că faptul de a fi religios poate îmbunătăţi rezistenţa creierului în faţa depresiei într-un mod fizic, mai spun oamenii de ştiinţă.

"Convingerile şi stările noastre de spirit sunt reflectate în creier şi, cu ajutorul unor tehnici imagistice, putem începe să vedem acest lucru", a declarat Myrna Weissman, profesor de psihiatrie şi epidemiologie la Universitatea Columbia, unul dintre autorii studiului.

"Creierul este un organ extraordinar. Nu doar controlează, dar este controlat de stările noastre de spirit", a mai spus Weissman.Integral pe DescoperaComentarii

acid Persoanele credincioase sunt mai fericite deoarece se simt ajutate si protejate in timp ce ateii se lupta cu propria lor singuratate!! Cei mai multi sinucigasi sunt atei!!

11 martie 2015 4:47

Ales Sandu ne tampim da capo...

3 ianuarie 2014 17:21

vasile banuiam de mult ca bigotii si indoctrinatii au mai mult creier ca noi astia , in mod sigur daca ar fi sustinuti ar face stiinta nu gluma , terminati bai cu prostiile de inceput de an!

3 ianuarie 2014 16:38

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.