Să nu ridice nimeni din sprîncene. România aceea, pe care ne-o punem toţi la butonieră, ca pe o medalie binemeritată, ca pe un trofeu personal. România aceea care ne sapă adînc pe paşaport: să fii român nu e o fataliate, e o bucurie. România scriitorilor şi a artiştilor a fost celebrată în Franţa cu generozitate şi obiectivitate.

Două evenimente excepţionale au pus în vitrină creativitatea românească şi au ritmat cronicile din presă sau gustul publicului francez, mare degustător de literatură şi artă. Este vorba despre „România ţară învitată de onoare la Salonul cărţii de la Paris” (21-25 martie 2013) şi despre „Scene româneşti la Spaţiul Cultural Louis Vuitton.” (11 octombrie 2013 -12 ianuarie 2014).

În aprilie 2012, sub preşedinţia lui Horia-Roman Patapievici, ICR obţinea statutul de ţară invitată pentru România, la Salonul de carte de la Paris din 2013. Un an mai tîrziu, CNL din Franţa, coorganizator al evenimentului, a invitat 27 de scriitori români să onoreze literele româneşti la cel mai prestigios tîrg din Europa iar ICR, sub preşedinţia controversată a lui Andrei Marga, a suplimentat, alături de Ministerul Culturii, încă o delegaţie de peste 20 de autori. Aproape 50 de scriitori români din toate generaţiile, de expresie română sau franceză, care trăiesc între graniţele ţării sau în afara lor, au debarcat la Paris pentru a spune povestea României şi a lumii prin creaţia şi cărţile lor.
Integral pe AdevărulComentarii

@plagiatorul socialist gogule, dar Crin a semnat pina la urma cererea de demisie? Ca parca Basescu ii daduse o coala alba, sa nu spuna apoi ca nu are hirtie... Cit despre minciunile Mitomanului, ce sa mai vorbim? Vad ca tu ai probleme sa iti amintesti mai mult de doua "minciuni" ale lui Basescu - eu iti pot face o lista a celor MINIM 10 minciuni zilnice ale Mitomanului de cind e la Putere! Credeam ca chestia cu "pumnul si palma" s-a lamurit, odata cu condamnarea lui Patriciu. Vad ca la voi nu conteaza nici lipsa de probe, nici prezenta probelor. Daca Justitia nu da verdictele dorite de voi, dati voi verdicte! Ca de ex: Udrea e "curva", Base e "bataus", Macovei e "betivanca", MRU e "spion", Neamtu e "legionar", Boc e... well, Boc e "pitic"...

4 ianuarie 2014 9:07

gogu Si, care-s minciunile fartate,,? sant mai mari ca: n-am lovit copilul nici cu pumnul , nici.....! sau, in cinci minute voi demisiona,,,!sau,,,,,,! sau,,,,,!. Pot continua la nesfarsit.

3 ianuarie 2014 11:57

CeTePopescu Decizie fără precedent adoptată de Consiliul Național al Audiovizualului pentru a combate dezinformările pe care posturile TV (cu precădere cele de știri) le practică de o vreme bună încoace. Astfel, pentru a îmbunătăți accesul la informații adevărate pentru cetățeni, Victor Ponta va fi obligat ca, de fiecare dată când participă la un talk-show al unui canal de știri, să fie echipat cu un detector de minciuni, în caz contrar televiziunea respectivă fiind amenințată cu pierderea licenței de difuzare. Un oficial din partea CNA ne-a mărturisit, sub protecția anonimatului, că această decizie a fost adoptată în urma nenumăratelor declarații fie mincinoase, fie care se bat cap în cap, din partea premierului. “Am primit numeroase plângeri de la oameni care pur și simplu nu mai știu ce să creadă atunci când vorbește domnul Ponta”, ne-a declarat același oficial. În plus, el a mai adus în discuție și un alt mesaj primit tot de la un cetățean revoltat: “Victor Ponta ăsta, dom’le, minte mai mult decât ăia de la teleșoping”. A.C.

3 ianuarie 2014 11:43

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.