Autostrăzi care să traverseze România de la vest la est pe ruta Nădlac-Constanţa, dar şi de la nord la sud, de la Suceava până la Bucureşti şi Alexandria, precum şi ramificaţii care pornesc din aceste rute principale către alte oraşe din România – astfel arată reţeaua de autostrăzi pe care guvernul intenţionează să o termine până în 2023, potrivit unui document publicat de Palatul Victoria.

Peste aproape un deceniu ar urma să fie gata conexiunea între Nădlac şi Constanţa, atât pe traseul Nădlac-Sibiu-Braşov-Bucureşti-Constanţa, cât şi pe traseul Nădlac-Sibiu-Piteşti-Bucureşti-Constanţa.

Cei care vor vrea să meargă din Capitală la Craiova vor putea alege două trasee, fie prin Piteşti, fie prin Alexandria, iar mai departe vor putea ieşi către Ungaria pe ruta Calafat-Drobeta Turnu Severin-Reşita-Arad-Nădlac.

Alte autostrăzi ce ar urma să fie gata până în 2023 sunt Borş-Oradea- Cluj-Napoca-Braşov, Târgu Mureşi-Iaşi, Buzău-Focşani-Bacău, respectiv Buzău-Focşani-Galaţi-Brăila. De asemenea, va exista o autostradă care va lega Oltenia, între Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu şi Drobeta Turnu Severin.

Din cele 3 miliarde de euro puse la dispoziţie de Uniunea Europeană prin fonduri de coeziune şi instrumentul Connecting Europe Facility în perioada 2014-2020 vor fi finanţate autostrăzile Craiova-Calafat, Bucureşti-Alexandria, Piteşti-Râmnicu Vâlcea, Ungheni-Iaşi-Târgu Neamţ şi Roman-Bacău, în timp ce cele 1,8 miliarde de euro din fondurile de dezvoltare regională vor fi folosite pentru construcţia autostrăzilor Sibiu-Braşov, respectiv Braşov-Bacău. De la bugetul de stat vor primi bani autostrăzile Buzău-Brăila-Galaţi, res­pectiv Borş-Suplacu de Barcău. Aceasta din urmă este deja pe jumătate construită în urma contractului cu ame­ricanii de la Bechtel, care a fost însă reziliat în luna mai a acestui an.

Integral pe Ziarul FinanciarComentarii

NANA UDREA CELE MAI IMPORTANTE SUNT AUTOSTRAZILE FACUTE DE BASESCU CAT A FOST MINISTRUL TRANSPORTURILOR VREO 10 ANI, PRESEDINTE 10 ANI 4 ANI PRIMARUL BUCURESTIULUI.A CONSTRUIT MULTE MAFIOTUL DRACULUI...PENTRU EL SI FAMIGLIA LUI.

3 ianuarie 2014 19:33

teodor DINTRE TOATE AUTOSTRAZILE CARE SE VOR CONSTRUI, CEA MAI IMPORTANTA SI MAI CIRCULATA VA FI BUCURESTI- ALEXANDRIA. OU SA VINA O GRAMADA DE STRAINI SA CIRCULE PE IA , ASA DE CIUDA VESTICILOR.

3 ianuarie 2014 16:36

iulian Ce-o sa ne autostrazim! Mai ceva ca pana acum!

3 ianuarie 2014 12:46

@plagiatorul socialist Om "ancestral", de tip nou totusi, format in laboaratoarele propagandei comuniste, romanul nu poate trai fara SPERANTA. De aceea la el prind toate promisiunile, de aceea sunt iubiti mincinosii si Mitomanul. In ciuda tuturor pacatelor lui (lipsa de moralitate, lene, minciuna, hotie, coruptie, fuga de responsabilitate...) spera ca, dupa ce va trai in "raiul socialist", va ajunge, de buna seama si nezmintit, in Raiul crestin. Doar socialistii si Biserica "e" cu el!

3 ianuarie 2014 5:55

liberalul socialist Neasteptata si admirabila "increderea" netarmurita in promisiunile de propaganda USListe aratata de bloggeri slugoi (Fritz) si comentaci cu plata (val1) :-) Aproape ca nu mai e nevoie de neincrederea "basistilor"...

3 ianuarie 2014 5:39

unu eroare totala, boc a inceput la cluj, ponta vrea la tg. jiu , daca vine la putere unul din covasna incepe cu tg. mures, vine unul din vaslui ,incepe din vaslui , despre ce vorbim nu vedem ca ce s-a spus astazi nu este valabil miine , asa politicieni alegem.

2 ianuarie 2014 21:03

Vise taica, vise Ramane cum am stabilit.

2 ianuarie 2014 17:46

prietenul lui Adrian Nastase @ val1 Anal, bineinteles!

2 ianuarie 2014 17:36

prietenul lui Adrian Nastase val1, te iubesc

2 ianuarie 2014 17:35

val 1 Articol de propaganda. Aceste autostrazi deja au fost "construite" de Bocanila sub conducerea inteleapta a Javrei Ordinare, doar a fost ministrul transporturilor "Aici sint banii dumneavoastra". Este drept ca la aceste baliverne a conribuit si Nastase. Cetatenii doresc sa vada realizate niste autostrazi, nu "proiecte" care probabil nici acestea nu sint, ci doar vorbarie. Sa nu mai vorbim de banii irositi de diversele guverne pe "studii" de diverse etape, care s-au tot modificat incit cele vechi nu mai sint valabile. De ex Sibiu-Brasov ca drum expres, iar acuma se vrea autostrada. Alt proiect, alte cerinte, alti banii. Sa traiti bine!

2 ianuarie 2014 16:21

unu probabil atunci (foarte probabil) masinile vor circula fara sofer (dar nu pe reteaua de autostrazi din Romania ci din Ungaria in colo). nici nu sunt in stare sa dea cu antiderapant, trebuie sa moara oameni care sunt acuzati de conducere neadaptata la conditiile de drum .... mai bine ne-ar acuza pe toti de constitutie fizico-psihica neadaptata la statul criminal roman ... barbari nenorociti, voiculesti, iliesti criminali nenorociti. cand imi amintesc cum l-au omorat pe ceausescu si sotie in ce parodie de proces.... cum de nu raspunde nimeni pt asta?!?!?!? E o crima evidenta! Stat criminal

2 ianuarie 2014 14:51

nicu ce articol sadic

2 ianuarie 2014 14:46

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.