1 ianuarie 2014, data care a speriat Marea Britanie în ultimul an din cauza ridicării restricţiilor de pe piaţa muncii pentru români şi bulgari, a venit fără prea multe efecte concrete. Nu a existat nicio invazie, aşa cum a fost prognozată de tabloide şi membri ai Parlamentul britanic. Chiar şi în ultimele zile, euroscepticii şi publicaţii precum The Daily Mail au continuat să avertizeze că, de astăzi, sute de mii de români vor lua cu asalt Regatul. În acest context, The Guardian a publicat în prima zi din an un articol în care face apel la calm. O altă voce moderată a fost cea a BBC-ului, care a venit la Bucureşti de Revelion, pentru a vedea dacă românii se pregătesc, cu adevărat, să plece în masă spre Londra.

”Ştiu că majoritatea românilor şi bulgarilor plănuiesc să vină în Marea Britanie ca să muncească. Dar cred că frica tuturor este că faţă de cei care fie nu-şi vor găsi un loc de muncă, fie vin să fură şi să cerşească. Este vorba despre minoritatea care ne îngrijorează şi care are cel mai mare impact”, a spus Philippa Roe, liderul consiliului din Westminster City.
Integral pe GândulComentarii

val 1 Daca un "lider" din Anglia are el "informatiile" ca Romanii si Bulgarii se vor "napustii" pe tara lor, nu ma mai mira ca la referendumul de demitere al Jaavrei Ordinare au avut ei "informatii" ca la noi a fost "lovitura destat". Ma umfla risul cind ii vad cit de infatuati sint crezindu-se buricul pamintului (de la neadoptatea sistemului metric,la bani, etc). In privinta tziganilor ii rog sa-i tina ei si sa-i integreze cum stiu ei mai bine (ca au experienta cu coloratii lor), iar apoi sa ne comunice cum au facut-o. Pina atuncia le doresc sa ieie la ei Javra Ordinara.

2 ianuarie 2014 12:42

COMUNISTU' Dragi romani, va stimez si va iubesc. Ati aratat tampitilor din Albion ca noi suntem oameni cu scaun la cap si nu ne-am lasat tara ca sa mergem sa-i cucerim pe ei. Va multumesc foarte mult, dragii mei romani si compatrioti. Poate ca asa mai primim si noi o bila alba. Inca odata , VA MULTUMESC. Cu drag , COMUNISTU'

2 ianuarie 2014 12:30

contribuabilu` Primele "doua- trei milioane" de romani au si fost primiti cu cate o cafea de un parlamentar britanic, venit personal sa ii numere la aeroport ! (da` ouale- pe cand ???)

2 ianuarie 2014 12:19

nicu "...majoritatea românilor şi bulgarilor plănuiesc să vină în Marea Britanie..." not even in your dreams madam

2 ianuarie 2014 11:35

un roman Cu cat britanicii se cred mai importanti cu atat mai mult se asteapta sa fie asaltati de romani dar vor avea o mare dezamagire constatand ca nu sunt asa atractivi!!

2 ianuarie 2014 8:51

Prodan Nicolae BBC, mari idioti, nu credeam. Adevarul este ca pana nu vezi si nu traiesti momentele, nu poti face nicio afirmatie.The Guardian, alti tampiti, deci asa se comporta presa democratica si de elita a Vestului, ce sa mai zicem de prostii nostri?

1 ianuarie 2014 18:00

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.