Doi consilieri ai preşedintelui Traian Băsescu l-au atacat astăzi pe premierul moldovean Iurie Leancă. Cristian Diaconescu a declarat la Adevărul Live că nu s-a aşteptat la un asemenea gest din partea lui Leancă, în timp ce Iulian Chifu a scris pe Facebook că premierul Moldovei s-a descalificat.


Cristian Diaconescu a declarat în emisiunea Adevărul Live că "spre deosebire de Iurie Leancă, preşedintele Traian Băsescu nu consideră că Moldova a început cu pactul Ribbentrop-Molotov. Avem un spaţiu comun identitar, care nu poate fi negat de nimeni. Preşedinele a vorbit de un popor care va fi în mod categoric parte a Uniunii Europene. Ca să nu mai vorbesc că a vorbit de premisa decenţă - când voinţa populară va exista de partea cealaltă a Prutului, lucrul va fi mai simplu. Preşedintele nu poate merge împotriva poporului. Un preşedinte nu poate merge împotriva acestui spirit“.

De asemenea, Diaconescu a declarat că numai la "Bucureşti şi Moscova se poate discuta de încălcarea actului de final de la Helsinki (n.r. - privind suveranitatea unui stat)", atacând declaraţiile lui Iurie Leancă şi ale lui Victor Ponta.

Consilierul prezidenţial a adăugat că "de-a lungul anilor am avut zeci de întâlniri cu Leancă. M-aş fi aşteptat de la aproape oricine, dar nu de la Iurie Leancă. Să vii tu la Bucureşti, Leancă şi împreună cu Victor Ponta să-l ataci pe preşedinte, după ce cu o seară înainte de summitul de la Vilnius ai venit la Cotroceni şi ai cerut sprijinul preşedintelui, mi se pare incredibil". Diaconescu a mai spus că "Leancă ştie foarte multe lucruri, inclusiv cât de mult ajutor politic a primit de la Traian Băsescu. Să vii aici şi să spui de o atitudine greşită a preşedintelui Băsescu, mi se pare incredbil".Integral pe AdevărulComentarii

adrian uitati-va la ochi acestui leanca !!!!!TRADATOR !!!parsiv!!!!!restul nu mai conteaza!!!!un nimeni!!!!

24 decembrie 2013 13:10

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.