Guvernul a adoptat luni o ordonanţă de urgenţă prin care Legea Educaţiei Naţionale introdusă în mandatul lui Daniel Funeriu este modificată, pentru a permite „derularea în condiţii normale a procesului de învăţământ“, a declarat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Prin acest act normativ, sunt aduse modificări atât în învăţământul preuniversitar, cât şi în cel superior. Clasa a IX-a rămâne la liceu, durata învăţământului obligatoriu creşte de la 10 la 11 ani şi se amână termenul introducerii de examene interdisciplinare. „Documentul menţine forma existentă a ciclului gimnazial şi elimină forma propusă spre implementare, prin adoptarea Legii nr. 1/2011, care prevedea trecerea clasei a IX-a în învăţământul gimnazial şi reducerea liceului la o durată de trei ani. Vorbim de creşterea duratei învăţământului obligatoriu de la 10 la 11 ani. Prin introducerea clasei pregătitoare şi prin menţinerea duratei de patru ani a liceului, învăţământul obligatoriu creşte de la o durată de 10 ani la una de 11 ani.

Prin urmare, învăţământul obligatoriu va fi format din: clasa pregătitoare; clasele I - VIII; clasele IX - X, pentru cei care aleg traseul liceal, respectiv primii doi ani ai şcolii profesionale, pentru cei care aleg traseul învăţământului profesional şi tehnic", a precizat Pricopie. Fostul ministru al Educaţiei şi actual consilier prezidenţial, Daniel Funeriu, a comentat pe Facebook, făcând referire la postări de pe blogul său, că păstrarea clasei a IX-a la liceu este „o prostie uriaşă, care va creşte abandonul şcolar an de an”.

Integral în Adevărul

Integral pe AdevărulComentarii

Vrajeli chioare! Timpul "v-a dovedi" (sic!). Nu e nevoie de timp, s-a dovedit deja. Analfabetii dau navala, din toate partile. Deci, AM AVUT: admitere in clasa a IX-a, treapta a II-a, bacalaureat la trei obiecte si admitere drastica la facultate, cel putin doua probe SCRISE, de trei ore, in zile diferite. Concurenta pe loc... heheheee, aduceti-va aminte ce insemna, iar de "locuri cu taxa" si alte porcarioare "private" nici pomeneala. Notele din liceu si media la bac nu interesau pe nimeni, intrucat nivelul de liceu era considerat nerelevant pentru exigentele academice. Sa nu uit, numai universitatea dura 4 sau 5 ani. Ce a facut "reforma" ?!?! Uitati-va la ala de mai jos, e ...lupus in fabula. Vivat "reforma" ! Vivat promovarea boilor !

26 decembrie 2013 19:00

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.