Rusia consideră că NATO trebuie să îşi revizuiască planurile privind scutul antirachetă din Europa, deoarece acordurile cu Iranul au modificat situaţia geopolitică.

"Noi apreciem că înţelegerile cu Iranul creează o situaţie geopolitică total diferită. Am auzit mereu partenerii noştri spunând că motivul demersurilor lor vizând crearea unui scut antirachetă european este îngrijorarea cu privire la programul nuclear iranian. În prezent, ni se pare că aceste preocupări sunt în curs de diminuare. Ar fi logic ca acest lucru să se repercuteze asupra proiectelor NATO de a crea scutul antirachetă precum şi a sistemului antirachetă american la nivel global. Vom vedea cum vor acţiona partenerii noştri", a declaratadjunctul ministrului rus de Externe, Aleksei Meşkov, potrivit Mediafax.

Statele Unite şi alte ţări membre NATO, sub pretextul unei apărări în faţa unui eventual atac cu rachete din partea Iranului, şi-au anunţat intenţia de a instala un scut antirachetă în Europa şi de a amplasa elemente ale acestuia în apropierea frontierelor ruse, afirmă RIA Novosti.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.