Un bust de bronz al marii artiste Maria Tănase a fost dezvelit, duminică, de Ziua Naţională, în Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4.

Primarul Cristian Popescu – Piedone, care a dezvelit bustul de bronz al marii artiste, a încercat în acest mod să aducă un omagiu cântăreţei Mariei Tănase care contribuit la propagarea în spaţiul internaţional a valorilor artistice şi culturale autentice româneşti.

„Anul acesta, pe 25 septembrie, s-au împlinit 100 de ani de la naşterea Mariei Tănase. În acel moment, bustul era încă în lucru, fapt pentru care am decis ca inaugurarea întregului ansamblu să aibă loc de Ziua României. 1 Decembrie trebuie să constituie pentru toţi românii, un moment în care, mai mult decât oricând, să ne preţuim trecutul şi tot ceea ce este cu adevărat reprezentativ pentru acest popor”, a declarat Cristian Popescu – Piedone.

Maria Tănase s-a născut, a copilărit şi a cântat pentru prima dată, în Mahalaua Cărămidarilor, în prezent, Parcul Lumea Copiilor. Ea a fost una dintre cele mai iubite voci ale muzicii populare, supranumită Pasarea măiastră, Edith Piaf a României şi Regina cântecului popular.

Cu ocazia dezvelirii bustului de bronz, artista Loredana Groza, a susţinut un concert special în care a interpretat câteva din melodiile celebre ale Mariei Tanase, precum “Sanie cu zurgălăi” şi “Mărioara de la Gorj”. Artista a fost acompaniată de Nicolae Voiculeţ şi o formaţie de instrumentişti.

Maria Tănase s-a născut la data de 25 septembrie 1913 şi a decedat după 50 de ani, pe 22 iunie 1963.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.