Cel mai mare oraş din vestul României, Timişoara, ar putea avea metrou care să lege gara de aeroport, chiar înaintea Capitalei.

Cel puţin asta îşi doreşte primarul Timişoarei, Nicolae Robu, care a declarat, în urmă cucâteva zile, că noua linie de metrou, în lungime de opt kilometri, va începe la Gara de Nord, va trece pe la mall, Gara de Est şi se va termina la Aeroportul Internaţional Timişoara, scrie Timiş Online.

Robu susţine că a prezentat această idee la Barcelona, unde a fost încurajat să o ducă mai departe, iar apoi, la Karlsruhe, a văzut că municipalitatea tocmai a început un proiect de mutare a liniilor de tramvai în subteran.

„Asta e soluţia – liniile de cale ferată trebuie să fie duse în subteran, şi cu această ocazie sigur că se va realiza şi o conexiune tip metrou între câteva puncte cheie ale oraşului nostru: Gara de Nord, zona mall, Gara de Est, aeroportul, toate pot ajunge să fie legate şi se va putea face repede şi la preţuri convenabile aşa ceva. Sunt acele utilaje cârtiţă care străpung munţii, merg pe sub mări, pe unde vrei”, a spus Robu.

Primarul a mai spus că acest proiect se va regăsi în portofoliul municipiului Timişoara pentru perioada 2014-2020, urmând doar să se găsească o sursă de finanţare.

Integral pe România LiberăComentarii

John Doe Ceva asemanator a facut si cu canalul navigabil Bega, nu?

15 iunie 2018 11:54

aziu mai robu unde ai auzit ca echipamentul ala care strabate mumti si marile este asa de ieftin ca un orasel mic ca timisoara sa poata construi si intretine vorbesti niste prosti mai mari ca tineo sa trebie sa dai faliment si sa vinzi oraselul inapoi la serbi

2 decembrie 2013 5:00

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.