Peste 72.000 de copii cu handicap sunt înregistraţi la nivel naţional şi aproape jumătate dintre ei sunt încadraţi la handicap grav, rezultă din datele comunicate de direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului şi prezentante, marţi, de Ministerul Muncii.

Potrivit datelor centralizate de Direcţia pentru protecţia copilului din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, la nivel naţional sunt înregistraţi 72.117 de copii cu handicap.

Dintre aceştia, 34.809 sunt încadraţi la handicap grav, 14.396, la handicap accentuat, 20.848, la handicap mediu şi 2.064, la handicap uşor.

Potrivit datelor transmise de Direcţia pentru protecţia copilului, 26.048 de copii cu handicap frecventează învăţământul de masă, 11.714, învăţământul special, 2.646, învăţământul special integrat şi 3.232 sunt într-o altă formă de învăţământ.

De asemenea, 16.162 erau incluşi, la sfârşitul lunii iunie, în sistemul de protecţie specială, în servicii de tip rezidenţial (centre de plasament, centre de primire în regim de urgenţă, centre maternale).

Integral pe România LiberăComentarii

Precizare: speram ca poza noastra de PR v-a impresionat la MAXIMUM - e multi-culti, cu mâini de negri si de tzigani-de-etnie-rroma! Aia care ne-au scris "articolul" ne-au pus sa o publicam ca, ziceau ei, e correcta-politic si GARANTAT-100% stoarce lacrimi si apoi, desigur, si EURO-bani! Cu respect, Redactia RL

19 noiembrie 2013 22:54

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.