Propagandiştii portocalii Ioana Lupea şi Mircea Marian au salarii nesimţite pentru audienţă zero, iar membrii CA al TVR se tem de DNA.

TVR se află într-o situaţia financiară dramatică. Într-o perioadă de criză financiară cruntă, ajunsă la datorii care depăşesc suta de milioane de euro, având conturile bancare blocate de un sechestru al ANAF, instituţia din strada Pangratii îşi permite, încă, pe bani publici, să menţină o schemă de personal de dimensiunile celei de pe vremea lui Ceauşescu (cu o restructurare sensibilă anunţată, care încă nu a început), să dea lefuri de 52 de milioane de lei vechi lunar debutanţilor, plăteşte sute de mii de euro pe fiecare meci internaţional şi, culmea tupeului, cere Guvernului mărirea cuantumului obligatoriei taxe radio-tv. Jurnalul Naţional a intrat în posesia unei stenograme stupefiante a şedinţei Consiliului de Administraţie. Membrii CA dezbat, între altele, lipsa de perormanţă profesională şi de audienţă a cuplului de propagandişti portocalii Ioana Lupea şi Mircea Marian şi, corelat, veniturile lor lunare de 97 de milioane lei vechi, respectiv 61 de milioane de lei vechi.

Fragmente din stenograma şedinţei Consiliului de Administraţie din data de 29 noiembrie 2011
Lucia Hossu Longin : Domnule Preşedinte, în legătură cu punctul 7, când am
cerut eu în acest Consiliu, am cerut crearea unui plafon maximal pentru salariaţi că erau oameni 49 angajaţi, în epoca dumneavoastră, cu o sută de milioane pe lună. Acum, de curând, a fost angajată o tinerică, care nu are o zi de presă, cu 52 de milioane. Am cerut plafonarea acestor...
Anne Marie Jugănaru : La ce redacţie?
Lucia Hossu Longin : La Redacţia Social-Economică, n-are o zi de vechime în
presă, nu ştie nimic, are 50 de milioane, nu se poate!
Lucia Hossu Longin : Această practică este excepţională, eu vă spun de o altă
practică din instituţia noastră, această practică nu-mi dă mie siguranţă că se va proceda corect. Diminuarea numărului de colaboratori. Dacă aducem la TVR Info oameni cu 97 de milioane salariu...
Alexandru Mihai Lăzescu : Care, doamnă, nu este niciunul aşa, care-i ăla cu 97
de milioane?
Lucia Hossu Longin : Este pe drept conex, în fiecare lună, din mai până acum, are 97 de milioane pemtru un talk show, nu vă supăraţi! Nu putem da banii ăştia!
Sorin Burtea : Există angajaţi care sunt de zeci de ani premiaţi peste tot şi au
câţiva firfirici.
Lucia Hossu Longin : Nu se poate!
Alexandru Mihai Lăzescu : Dar n-are, doamnă, pe lună, are pe trei luni.
Lucia Hossu Longin : Asta este cifra exactă, 97 de milioane din luna mai până acum, în fiecare lună şi 61 de milioane colegul ei, în timp ce realizatori care au premii în lume au în jur de 30 de milioane. De ce i-am adus?! În primul rând trebuie s-o învăţ televiziune că nu ştie nimic, în al doilea rând este urâtă, în al treilea rând este greoaie în gândire. Îmi aduc aminte că lau chemat pe doctorul lui Iliescu şi pur şi simplu erau jalnici amândoi, trăgeau de oamenii aceia într-un hal fără hal.


[...........................................]

Alexandru Mihai Lăzescu : Nu este un alt punct, este un material, să zicem, de completare, am zis să discutăm un buget-cadru, practic, este o sinteză într-un fel, a lucrurilor care sunt spuse acolo din perspectiva impactului. Eu am să încep cu o mică prezentare şi după aceea să discutăm câteva elemente. Prima costatare este că plecăm de la următoarea situaţie: avem o povară, o datorie istorică de circa o sută de milioane de Euro, aproximativ, acum cu Euro care mai variază, dar suntem în zona asta.
Alexandru Mihai Lăzescu: Haideţi, totuşi, să mergem mai departe. Discuţia este aceeaşi, nu contează până la urmă.
Anne Marie Jugănaru : O datorie?! Staţi aşa!
Alexandru Mihai Lăzescu: Bani datoraţi în diferite forme.
Anne Marie Jugănaru: O sută de milioane de Euro?!
Alexandru Mihai Lăzescu: 424.635 de mii de lei.
Anne Marie Jugănaru : Când am ajuns?!
Anne Marie Jugănaru : Staţi puţin, acest Consiliu de Administraţie, când şi-a preluat mandatul, deficitul pe care l-a preluat era de 14 milioane sau 15 milioane.
Alexandru Mihai Lăzescu : Ăsta nu este pierderea, nu doamnă, ce vă spun aici nu este pierderea, este ... staţi puţin, ca să facem distincţia...
Anne Marie Jugănaru : Ne produceţi şocuri.
Alexandru Mihai Lăzescu : Nu, nu, nu, şocurile sunt în continuare. Nu este vorba de pierderea contabilă, efectiv. Este vorba de sumele, unde sunt sumele eşalonate, sumele din astea cumulate.
Claudiu Brînzan : dl-e Preşedinte, pierderea este cu datorii cumulate?
Alexandru Mihai Lăzescu : Cu totul, cu datorii rămase din spate..
Claudiu Brînzan : Pierderea este una şi datoriile...
Alexandru Mihai Lăzescu : Asta vreau să spun şi eu, nu este vorba de pierderea contabilă...
Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

sherlok TVR a fost si este inca, un instrument al securitatii, care nu si-a schimbat naravul, ci doar parul.Acum, securistii sunt camatari in Elvetia pe spinarea tot a romanilor,dar saraci, care muncesc acolo.

1 decembrie 2014 10:28

florin TVR-ul nu mai reprezinta interesul general, ci numai cel politic, al celor de la putere, ling si pupa mana guvernantilor, de aceea propun ca taxa tv si radio s anu mai fie directionata catre acestia ci sa se imparta in functie de audienta/rating cu toate televiziunile publice, cei mai multi intelectuali din Romania , nu mai au reglate televizoarele pe progamele tvr-ului, datorita pupincurismului catre putere, programelor diverse de o calitate slaba, de calitatea indoielnica a celor care participa la emisiunile in direct, cu exceptia emiiunii,,Odata in viata" si a unor transmisii sportive.

19 decembrie 2011 10:40

PLATITI, PLATITI, PLATITI !!! 13 lei pe luna atat e taxa pe prostie a romanilor din romania...platiti fraierilor ! daca nu avem sange in instalatie si sa iesim in strada sa-i spanzuram de primul pom, atunci platiti pana va sar mucii !!!

19 decembrie 2011 10:36

52 milioane de lei? Măi fraților, reveniți cu picioarele pe pământ. Bancnota de 1 milion de lei nu mai circulă de cam de mult în România. Ce mama dracului! Nu știți să scrieți 5200 lei actuali? Lei nu Roni, ptr. că leul e moneda națională! Dar la cursul și valoarea ai actuală!

19 decembrie 2011 10:20

pupinbase @nae, afla si tu ca s-a descoperit telecomanda, asa ca, daca nu-ti place una sau alta dintre televiziuni (emisiuni) treci pe alt canal. Nu pare chiar complicat, ce zici?

19 decembrie 2011 10:09

ANTENA SI RADIOUL PUBLIC (SRR) ESTE IN ACEEASI SITUATIE BARBARA.

19 decembrie 2011 8:32

ANTENA SI RADIOUL PUBLIC (SRR) ESTE IN ACEEASI SITUATIE BARBARA.

19 decembrie 2011 8:22

nae Stau si ma intreb si eu: de ce trebuie sa platesc pentru a ma trezi in casa cu trei antene si doua iRealitati? De ce trebuie sa urmaresc jigodiile de Dumitrescu, Gadea, Ciutacu, Badea si alti mercenari ai Motanului? Sfatul pe care il dau prostacilor este aceolasi pe care mi l-am dat mie: am renuntat la "oferta" TV. Citind in diagonala jziarele (ca nu am scapat nici aici de Antena 3!), aflu absolut tot ce se spune la TV. Si imi ramine destul tip pt internet, film, carti... Pe care sa le judec cu mintea mea, nu manipulat de moguli!

18 decembrie 2011 21:27

cititor de fapt titlul articolului ar fi "jaf pe spinarea milioanelor de platitori taxa radio/tv obligatorie"

18 decembrie 2011 21:22

ana De unde stiti ca au audienta zero? Credeti ca tot poporul se uita la Gadea si Ciutacu? Cit despre "fragmente", discutia a fost bine de tot "fragmentata". Aici dispare informatia ca actualul Connsiliu a preluat in 2010 o datorie de 77 mil euro! Provenind din 2005, de pe timpul lui Sasu, omul PSD si PNL. Noroc ca o spune alt articol...

18 decembrie 2011 21:21

coco Cred ca TVR-ul ar trebui sa prezinte o situatie explicita a unui exercitiu financiar anual,pentru ca" pierderile" sunt mult mai mari,si trebuie inceput cu suma exacta pe care o incaseaza lunar de la cota obligatorie,reclame,ect.si cei vinovati sa mearga la canal,ca pe timpuri.Unde esti tu Tepes Doamne.......

18 decembrie 2011 18:16

Sake Monstru de la Cotroceni isi face nevoile pe toti,fraierii latra,caravana trece,daca Ceausescu lasa tziganii sa plece aiurea,daca mai erau 2-3 posturi de tv,mai venea si internetul si lasa nebunii sa-si verse icrele "online",dadea liber la moldovence sa umple Bucurestii,cateva "kluburi",1-2 casinouri,gata,prostimea multumita,suntem kapitalisti.Mai traia "diktatoru" si acum,bine-mersi.

18 decembrie 2011 16:13

leabu Habar n-am si nu ma intereseaza cata puscarie face toapa asta de Lupea,da bou de Marean..asta merita sa dea banii inapoi TOTI si dupa aia sa faca bulangeala pina la Judecata de Apoi.Un limbist cu limba infipta atit de adinc intre bucile basitorului,numa pe culcer,turcescu,pora si turcanu am mai vazut.Ailalti cretini nu se pun ca nu conteaza.

18 decembrie 2011 15:47

Lui alde PAISIE Mai bashitule, nu mai umbla tu cu diversiunea ca toate partidele fura, nu numai PDL! La intrarea in functie a actualului CA condus de Lazescu, omul PDL-ului, datoria istorica a TVR era undeva intre 14 si 15 milioane de Euro. Sub Lazescu, in numai cativa ani, gaura s-a largit la 100 de milioane!!! Pai se compara? Este drept, n-ar fi trebuit sa existe nici la cele 15 milioane, dar ce fac portocalii din televiziunea nationala este ceva halucinant, dupa chipul si asemanarea banditului de la Cotroceni...

18 decembrie 2011 14:52

Jepcarii Asta face parte din jaful sistematic practicat de PeDeLei. La fel e peste tot.

18 decembrie 2011 12:54

petre Domnilor PDL-isi contrati articolele de presa care va acuza ca ati furat si mai furati in continuare si din TVR . . Altfel si eu , om de rand , platitor de taxe si impozite , am sa ajung sa cred ca sunteti excroci - EXCROCILOR . .Auzi-ti frati romani : La televiziunear de stat romana SE FURA CA-N CONDRU ! .

18 decembrie 2011 12:14

Dann De ce platim TVR-ul? Fiind platitorii obligati la "taxa de solidaritate", vrem sa stim ce se face cu banii nostrii? Noi nu avem nici un cuvint de spus? Pe banii nostrii decid altii? Pina cind? Vreau sa stiu daca Enel imi intrerupe curentul daca nu mai platesc aceasta taxa? Asta ar trebui sa facem toti.

18 decembrie 2011 12:06

paisie Articol politic,tvr a fost jefuita de absolut toate partidele cu inflenta,nu e PDL nici camploana nici inventatoarea acestor practici.Ar trebui sistata incasarea abonamentelor,sa traiasca si ei din publicitate,ca oricare televiziune...

18 decembrie 2011 11:47

DAFIN De ce sint obligat sa platesc pentru ceva ce nu privesc si nu-mi place? Daca fac emisiuni frumoase si fac rating,vor primi si salarii ! Sint jalnici,sub orice limita !! Pacat ca iau bani dupa spinarea prostilor !! Nu le pasa ca fac emisiuni proaste,sa aiba buzunarul plin!! RUSINE !!

18 decembrie 2011 11:10

ilarie stiu cazul unui sef de sectie..fost securist care are acum salariul de 18.000 roni si in plus cel putin 3 luni pe an este plecat din tara ..pana si in Singapore a ajuns dar PDG ul ce salariu are oare?? doar este institutie de stat ! publica si nici declaratiile de venit si de interse nu reusesc sa le gasesc pe site !! de ce nu??

18 decembrie 2011 11:08

bunicu DA ARE DREPTATE DN LAUR,PDL-ISTII SUNT PANA IN GAT IN RAHAT PESTE TOT UNDE E CEVA DE MANCAT!sa se desfiinteze tvr-ul ca e cea mai mare gaura neagra!

18 decembrie 2011 11:06

Laur Prestatia jalnica a lui mircea marian in mod special si a multor asa zisi ziaristi de la evenimentul zilei a adus tv info ca cel mai slab,neprofesional si nefolositor canal tv din istoria televiziunii nationale! Nu stim de cna si mai ales consiliul de administratie permite asa ceva revoltator !Acolo se face politica desantata de pertid u informare,nu dezbatere,nimic!In perioada de criza aduci oameni care nu au credibilitate si audienta la evz si rl si pentru ce criterii!Ce cauta pensionara aia de culcer la nesfarsit? Care e motivatia?Si?i va mai mirati de ce pierd bani!

18 decembrie 2011 10:54

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.