Titlul articolului meu pare a sugera că e vorba de nişte aventurieri. În realitate, e vorba de nişte bolnavi. O boală recent diagnosticată, dar care face deja ravagii.

Dosarul hebdomadarului francez „Le Nouvel Observateur“ din 17-23 octombrie îi e consacrat în întregime acestei boli. Sunt consultaţi neuropsihiatri, specialişti în ştiinţele educaţiei, psihologi, sociologi, biochimişti şi alţii. Părerea unanimă este că dependenţa de internet, în toate formele acestuia, devine pe zi ce trece o maladie mai răspândită decât oricare alta. Să rezumăm dosarul.

Lipsiţi de sentimente Toţi cei supraconectaţi la net ar fi expuşi unui dezechilibru cerebral datorat faptului că emisfera stângă a creierului se dezvoltă disproporţionat faţă de cea dreaptă. Emisfera stângă este partea „digitală“ a creierului uman, aceea a aritmeticii, cifrelor, limbajului şi categoriilor. Emisfera dreaptă, nepusă la contribuţie prin supraconectarea la net, este aceea „analogică“, aceea a intuiţiilor, culorilor, formelor, metaforelor şi emoţiilor.Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.