"Avem un spaţiu de creştere atât a pensiilor, cât şi a salariilor, important este să vedem exact în ce fel folosim acest spaţiu fiscal. Din punctul meu de vedere - şi este şi cel al ministrului de Finanţe - nu mărim toate salariile şi pensiile cu 3 virgulă ceva la sută, ci încercăm să ne adresăm celor cu venituri mici şi unor categorii speciale, fie că vorbim de medici rezidenţi sau de profesori debutanţi, pentru că, altfel, cei care au deja salarii şi pensii mari nu o să simtă foarte mult cei 3,75%, dar dacă mergem ţintit pe anumite categorii, creşterea va fi mai semnificativă"

"A fost o eroare a mea, în sensul în care eu mă refeream la indexarea salariilor şi am spus din greşeală şi de pensii. Doamna ministru Câmpeanu m-a sunat imediat şi mi-a reamintit că avem o decizie a Curţii Constituţionale: pensiile sunt bazate pe contribuţii şi nu poţi să le opreşti să le îngheţi pe cele mai mari şi să le creşti doar pe cele mici. Deci, pensiile vor creşte toate cu acel 3,76%.

La salarii voiam însă să spun, şi asta e o discuţie pe care am avut-o şi cu ministrul de Finanţe: din fondul acela în jur de 3% cu care putem mări anvelopa salarială, ideea a fost să nu mărim tuturor cu 3%, pentru că în special pentru salariile mari creşterea să zic nu este semnificativă, ci să încercăm fie să mărim salariul minim, fie să mărim salariile la categorii ţintite, vorbim de rezidenţi, de profesori debutanţi, de cei cu venituri mici din sectorul bugetar"


Comentarii

Omul plictisit Nu sunt de acord cu marirea tuturor veniturilor. Spre exemplu, nu pot pune semnul egalitatii intre o categorie sociala care a contribuit realmente, prin serviciile aduse comunitatii (cercetare stiintifica, medici, profesori, ingineri etc) si o gasca de paraziti din aparatul informativ - represiv. Eu n-as pune semnul egalitatii intre un medic sau un profesor si un procuror, un judecator sau un securist. Prea le-ati dat privilegii si bani multi, prea si-au facut unii de cap, prea ati cheltuit aiurea banul public.

2 noiembrie 2013 14:35

hihihi @agripina: cu +6% impozite in final pierderea vecinului e mai mare. Nulitati in frunte, ca asa ne sade bine.

30 octombrie 2013 14:05

agripina este o mare eroare sa cresti pensia la toata lumea cu 3.76 la suta . eu am 650 ron si vecinul 4000 ron . amandoi avem 35ani vechime dar la societati diferite, ce spuneti este bine ?

30 octombrie 2013 9:39

contribuabilu` Nu e singura eroare "maestre" ! Incepand cu "suspendarea" si terminand cu "promisiunea" facuta Dacianei, ai comis-o si pe asta ! Care nu e "numai a treia" ! PSD-ul nu mai are oameni maturi cu capu` pe umeri care (cu minim 3 mutari inainmte ca la sah bre !) sa te sfatuiasca corect ? Ca asa pare ....- privit din exterior ! Pacat......pt ca uneori (din repezeala - nu ?!) reusesti sa-ti dai cu stangu-n dreptu` ... de mai mare hazu` ! Da nu pt PSD-isti !

30 octombrie 2013 9:37

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.