Autovehiculul ministrului Culturii, Daniel Barbu, a fost blocat şi avariat, joi seara, de protestatarii din Piaţa Universităţii faţă de exploatarea minieră de la Roşia Montană.

Aproximativ 50 de opozanţi ai proiectului Roşia Montană l-au bruscat pe ministrul Culturii şi l-au împiedicat, timp de circa o jumatăte de oră, să părăsească strada din faţa Club A, din centrul vechi al Capitalei, informează B1TV.

Manifestanţii au încercat iniţial să intre în dialog cu ministrul în interiorul pubului, însă Daniel Barbu a refuzat să le răspundă. Ulterior, protestatarii au ieşit în stradă şi au lipit pe geamul din spate al maşinii ministrului bancnote cu faţa lui Daniel Barbu. In busculada produsă de intervenţia jandarmilor, manifestanţii au spart luneta maşinii.

Protestatarii au cerut demisia ministrului şi au scandat minute în şir "ruşine, ruşine să vă fie!". Totodată, manifestanţii au aruncat cu bancnote false în demnitar şi l-au huiduit, întrebându-l "Câţi bani ţi-ai luat?".

La solicitarea Poliţiei, jandarmii au intervenit pentru deblocarea maşinii ministrului Culturii.

Barbu se afla, la momentul producerii incidentului, la un eveniment în Club A din centrul vechi al Capitalei, unde a fost invitat să ţină o prelegere despre starea culturii şi despre posibilitatea demolării casei monseniorului Ghika.

Integral pe România LiberăComentarii

gica contra Cind doi iti spun ca esti beat ,dute si te culca sau prin extensie cind o multime de oameni interesati de cultura iti cer sa-ti dai demisia este cazul sa te executi altfel....

18 octombrie 2013 5:03

Gingis Han @Pute Daca avem de-a face numai cu cozi de topor ca tine, in presa si politica, e normal ca oamenii sa se infurie. Nu uita ca romanii (si stramosii lor, dacii) au obiceiul (de la Burebista incoace) sa-si omoare conducatorii cand acestia o iau pe aratura. Asa ca lasati manipularile pe internet si incepeti sa va temeti. Nu se stie cand va suna ceasul. Mamaliga romaneasca explodeaza rar, dar cand exlodeaza, ati pus-o de mamaliga. Nici RMGC, nici Chevron nici ambasadorul sau presedintele SUA nu va scapa. Si inca ceva, Barbu este un pseudo intelectual. O demonstrat-o de mai multe ori! Asa ca nu-l mai linge in c.. decat in spatiu privat!

18 octombrie 2013 0:31

Pute Dl protestatari pe cand asasinate? Nu va speriati asa e lupta ecologica.

17 octombrie 2013 22:56

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.