Competitia celor mai verzi orase din Romania, campania "Capitala Verde a Romaniei", a ajuns aproape de final, pe 20 decembrie fiind data limita pana la care mai pot fi acceptate inscrieri. Potrivit Ministerului Mediului si Padurilor, 13 primarii s-au inscris pana in acest moment.

Astfel, la categoria adresata oraselor cu mai putin de 50.000 locuitori s-au inscris primariile oraselor Alexandria si Sinaia, pentru categoria a doua (intre 50.001 si 199.999 locuitorisi-au depus candidatura Tulcea, Ramnicu Valcea, Botosani, Suceava si Bistrita, iar la categoria a treia (peste 200.000 locuitori) vor concura Timisoara, Cluj-Napoca, Braila, Sector 2- Bucuresti, Oradea si Brasov.

„Desi criteriile sunt riguroase, vreau sa subliniez importanta pentru comunitate de a detine, timp de un an de zile, acest titlu. Trebuie inteles ca respectiva comunitate va deveni un model de urmat pentru toate orasele si autoritatile locale din tara, pentru un an, ridicand standardele in ceea ce priveste implicarea autoritatilor locale in campanii de educatie ecologica”, a declarat Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor.
Integral pe Green ReportComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.