Executivul îşi va angaja răspunderea, astăzi, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului asupra proiectelor de lege privind comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale în 2012 şi promovarea judecătorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

USL a anunţat că va depune moţiune de cenzură. Aceasta poate fi depusă până sâmbătă, urmând ca în data de 19 decembrie să fie citită în plen, iar în 22 decembrie să fie dezbătută.

Prin angajarea răspunderii, actele normative se consideră adoptate, fără a mai fi dezbătute de legislativ, dacă în termen de trei zile nu se depune o moţiune de cenzură sau dacă aceasta din urmă este respinsă.

În cazul adoptării moţiunii de cenzură, Executivul îşi pierde mandatul. Opoziţia a anunţat deja că va iniţia un asemenea demers.

Prima şedinţă comună a Parlamentului de astăzi este dedicată angajării răspunderii Guvernului pe proiectul legii privind promovarea judecătorilor la ÎCCJ.

Actul normativ prevede că promovarea în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se face numai prin concurs organizat ori de câte ori este necesar şi care se anunţă cu cel puţin 60 de zile înainte de desfăşurare, în limita posturilor vacante, de către Consiliul Superior al Magistraturii.
Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

xfomjjkt 70MTyg suzhnuaaxkix, [url=http://assurpyfdgvh.com/]assurpyfdgvh[/url], [link=http://rwcupqtztssf.com/]rwcupqtztssf[/link], http://ttnmsrhdtzsl.com/

30 august 2012 6:17

MIHAI DOMNULOR, FACETI CURATENIE LA I.C.C.J. , ACEASTA DEOARECE CHIAR SI CLADIREA CAM PUTE, CUM PUT APROAPE TOATE INSTANTELE. DE CURAND AM I9NTYRAT IN POSESIA UNEI SENTINTE CIVILE, MAGISTRATA CARE A JUDECAT CAUZA ORI ESTE OLIGOIDA D.P.D.V. JURIDIC ORI ESTE TOANTA MORMAN, ASTA IN AFARA DE CAZUL IN CARE IA VREO TAXA DE PROTECTIE DE LA O INSTITUTIE A STATULUI CU FOARTE MARI PROBLEME .......

15 decembrie 2011 22:46

pistoaicosu Bozgorii din Romania,ar trebui sa se gandeasca foarte bine ce rahat vor:sa se mute in Ungaria cu neamurile lor cu tot sau sa sprijine Romania sa scape de handicapatu asta,numit boc(nimuruc).Daca au de gand sa-l pupe in oiste pe nimurucu Romaniei,in curand sa-si pregateasca bagajele,ca romanii s-au saturat sa mai inghita rahaturiile udemeriste.

15 decembrie 2011 13:47

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.