Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, într-o emisiune televizată, că discuţia despre guvernare în termeni de "ciolan" a făcut ca situaţia economică să nu fie cea mai bună, el admiţând totodată că în cazul miniştrilor PNL există riscul unei percepţii privind lipsa de decizie.
Antonescu a fost întrebat dacă o consecinţă în cazul promovării de către Guvern a proiectului de lege privind exploatarea de la Roşia Montană nu ar fi fost demisia miniştrilor PNL din Cabinetul Ponta, de vreme ce proiectul a beneficiat de sprijinul PNL.

"Nu, pentru că nu poţi demisiona cu orice ocazie. Eu ştiu că se vulgarizează intens, ştiu că vorbim de 20 de ani despre ciolan şi aşa mai departe şi de aia ne merge şi aşa de bine. Ciolan vorbim, ciolan avem. A pleca dintr-un guvern, a rupe şansa unei guvernări cu o majoritate de 70%, şansă de stabilitate, atu major în plan intern, în plan extern este o decizie fundamentală.

Până la urmă noi avem aici un proiect, care nu e fundamental pentru viaţa României, societatea românească. Un proiect important care se face sau nu se face, că proiectul trece sau proiectul cade în Parlament (...) vom vedea, dar nu e un motiv pentru care să denunţi, să rupi, să anulezi o alianţă de guvernare care a respectat în linii mari toate elementele programului de guvernare", a răspuns Antonescu, conform Mediafax.

În ceea ce priveşte miniştrii liberali din Guvern, preşedintele PNL a susţinut că "o percepţie care riscă să se aşeze, aşa, ajutată în fiecare zi, este că PNL nu are suficientă decizie sau suficientă greutate în Guvern".
"Nu se poate spune aşa ceva, deşi eu o aud zilnic. (...) Am făcut această împărţire a ministerelor în bună înţelegere, nu ne vom ascunde niciodată de responsabilitatea guvernării sub pretextul că nu am avut ministere importante. Nu, responsabilitatea este aproape egal împărţită", a mai susţinut liderul PNL.


Comentarii

liberalul socialist Daca a auzit spunindu-se "că PNL nu are suficientă decizie sau suficientă greutate în Guvern", vorbe despre cum merge economia Romaniei IN REALITATE, si nu coafat de Mitoman prin INS, nu a auzit? Faptul ca daca ei, politicienii d ela putere (si nu nuami) rod un ciolan tot mai costeliv si ma lipsit de carnita, restul populatiei - in special investitorii - trebuie sa se multumeasca cu... stevie? Penutr ca atunci ar stii ca acest proiect, intr-adevar lipsit de mare importanta pe plan economic, e doar UNUL din sutele de posibile proiecte care NU SE FAC din cauza politicii cretine ale guvernarii USL

7 octombrie 2013 6:51

Economia ciolanului! Discuție despre ciolan nu ajută cică situația economică a țării. Dar cum ajută nepurtarea discuției despre ciolan situația economică a țării? Retorica putredă și găunoasă a lui Antonescu ne aburește cu topici de discuție seci și irealiste. Economia românească nu e în faliment sau în criză economică așa cum mulți ne mint în față cu nerușinare și nemernicie, iar PIB-ul României e de ani buni circa 140 miliarde euro, sumă de bani furnizată anual de către economia românească la bugetul statului. Problema e că administrația de stat și de guvern cât și cea locală cheltuiește mult prea mult din banii bugetului statului, iar pentru că cei ce conduc guvernoaiele perpetuează mentalitatea milogului și a cerșetorului, acești ticăloși preferă să stea cu mâna întonsă cerșind bani pentru țară de la FMI sau Banca Mondială, înglodând țara-n datorii. Guvernoiul Ungariei i-a dat afară pe ticăloșii ăia de la FMI și și-a achitat datoria către aceștia, numai la noi bolșevicii nemernici de la PSD rămân slugile și cerșetorii acelor ticăloși de la FMI. Mama voastră de ticăloși!

7 octombrie 2013 0:42

E clar! 4 Ar mai fi o singură speranță politică, dar care din păcate e atât de fragilă, anume Partidul Ecologist, un partid care din păcate nu e bine organizat și e un partid mic, dar pentru că ecologiștii vor binele mediului și implicit al populației, ei rămân singura speranță reală pentru politica mondialistă, iar Partidul Ecologist ar trebuie să se organizeze mult mai bine și să-și mărească dimensiunea prin oferirea posibilității unor importante personalități din domeniul științific de a deveni membri de partid, personalități care să anihileze ticăloșia și nemernicia celorlalte partide care din păcate nu vor sau nu prea vor binele țării și națiunii române. Iar economia românească nu e în ruină așa cum spun mulți, deoarece PIB-ul României e de ani buni circa 140 miliarde euro, bani ce sunt furnizați anual de către economia românească la bugetul statului. Opinia mea de până acum a fost aceea că PNL a fost singurul partid liberalist real și de dreapta din România care realmente a vrut binele națiunii române, dar acum prin atitudinea ipocrită și parșivă atât a lui Antonescu cât și a unor miniștri de la PNL din guvern, încep să am serioase dubii cu privire la PNL și la liderul lor de partid, un lider de paie și fân, o paiață ticăloasă care nu vrea decât să ajungă să polueze și el cu prezența lui frumosul peisaj istoric de la Cotroceni. Mama ta de nemernic și de ticălos!

7 octombrie 2013 0:32

E clar! 3 În cazul unei exploatări de minereuri de mare importanță pentru țară, se pot lua măsuri guvernamentale pentru a proteja oamenii din partea locului, iar guvernul ar trebui să fie obligat să ajute acei oameni, pentru mutarea lor în alte părți, precum și construirea de locuințe pentru acei oameni năpăstuiți, iar companiile care vor exploata acele zăcăminte de minereuri să ajute la rândul lor cetățenii de acolo, pentru ca ei să fie evecuați și mutați din zonă în totală siguranță. Mai ales că există bani la bugetul statului și acele companii care vor exploata vor avea un important profit financiar. Din păcate Antonescu dovedește pe zi ce trece că alianța nemernică făcută cu ticăloșii bolșevici de la PSD nu are decât scopul de a-l duce la obținerea funcției de președinte al țării cu orice preț, chiar dacă acest lucru ar însemna ca ticălosul de Antonescu să calce peste cadavrele tuturor celor care vor muri de pe urma genocidului de la Roșia Montană.

7 octombrie 2013 0:31

E clar! 2 România are nevoie de un președinte care să fie preocupat numai de binele națiunii, preeșdinte care să-și exercite toate prerogativele funcției sale numai pentru binele națiunii, un președinte care să interzică orice exploatare de minereuri care va declanșa un focar formidabil de poluare ce va otrăvi populația țării pe importante părți de teritoriu mari și ele ca dimensiune. Orice exploatare de minereuri, s-ar putea face ecologic, pentru a nu se lăsa vraiște la final halde de steril care vor polua cu otrăvuri țara și populația. Există procedee chimice ce pot neutraliza poluarea chimică de orice natură, iar pentru un proiect de exploatare de minereuri ce folosește otrăvuri, s-ar putea desfășura concomitent cu exploatarea și procesul de neutralizare a poluării toxice. Iar dacă sunt exploatări unde nu se poate face anihilarea poluării, atunci acestea trebuie interzise de lege, o lege ecologică ce ar avea menirea de a proteja atât țara cât și populația. Dacă la Roșia Poienii s-a produs o catastrofă ecologică formidabilă, iar oamenii din partea locului au fost lăsați pradă otrăvurilor exploatării de cupru de acolo, acest lucru e inadmisibil din toate punctele de vedere. La fel la Baia Mare cu ruperea acelui lac de cianuri și deversarea otrăvurilor în Tisa. Nu e permis așa ceva.

7 octombrie 2013 0:31

E clar! 1 Dacă Harap-Alb cel adormit aprobă și susține lozinca de tomberon, aia cu ciolan vorbim,, ciolan avem, e foarte clar că pe acest ipocrit îl doare-n bască de greutățile cetățenilor țării, mai ales cele ale oamenilor din zona de la Roșia Montană, unde se lasă în suspensie declanșarea unui adevărat genocid național. Iar pentru faptul că doi dintre miniștrii liberali sunt de acord cu declanșarea genocidului național de la Roșia Montană, acest lucru spune clar că acest imbecil nu vrea decât să ajungă cu orice preț pe tronul de la Cotroceni, fără să-i pese că pentru această nemernicie el va otrăvi și omorî jumătate din România. Până acum Adormescu a fost tranșant și aparent de partea cetățeanului român obișnuit, iar retorica lui ar fi vrut să demonstreze că e numai pentru binele națiunii și PNL a pus totdeauna binele națiunii pe primul plan. Dar pentru că ticălosul de Adormescu pune pe tapet și eventualitatea ca în cazul în care proiectul de la Roșia Montană să fie respins de parlament, să mai existe o posibilitate ca acest genocid național să aibă loc totuși, lucru ce dovedește imensa ipocrizie și nemernicie ce zace-n acest ticălos.

7 octombrie 2013 0:30

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.