Populaţia lumii creşte continuu iar un studiu realizat de Naţiunile Unite arată că, în următoarele zile populaţia planetei va ajunge la 7 miliarde de oameni. Cel mai probabil bebeluşul (omul cu numărul 7 miliarde) se va naşte în zona Asia-Pacific, acolo unde rata creşterii populaţiei este cea mai mare din lume. Au trecut doar 12 ani de când fusese depăşită cota celor 6 miliarde, iar numărul de 8 miliarde se aşteaptă să fie atins în 2025, anunţă CLICK.

Potrivit studiului ONU, până la sfârşitul secolului ne putem aştepta să fim 10 miliarde de oameni pe planetă. Experţii, citaţi de COTIDIANUL, avertizează că actualul ritm de creştere a populaţiei ar putea ridica probleme oamenilor şi am putea intra, în curând, în „faliment ecologic“. Estimativ, doar din 1940 până în prezent, populaţia lumii s-a triplat. GÂNDUL explică faptul că, fiind mai multe guri de hrănit, mai multe nevoi privind adăpost şi servicii medicale, resursele limitate ale planetei vor deveni din ce în ce mai puţine.

Naţiunile Unite prevăd o creştere de 2,3 miliarde de oameni până în 2050, dintre care mai mult de 1 miliard se vor naşte în Africa Sub-Sahariană şi peste 630 de milioaneîn India. Asta va însemna mai puţin pământ şi mai puţină apă pentru fiecare dintre ei. Oameni mai săraci, care vor depinde şi mai mult de resursele naturale, vor căra această povară pentru că nu vor putea concura cu cei bogaţi.

Cercetătorii au descoperit că resursele consumate în nouă luni de zile sunt mult mai mari decât planeta poate înlocui într-o perioadă de 12 luni. Altfel spus, afirmă ANTENA3, principalul „beneficiar“ al planetei îşi distruge în mod voit „casa“ în care locuieşte. Iar acest lucru are efecte devastatoare pentru că în acest ritm, până în 2030, omenirea va avea nevoie de un Pământ nou.


Comentarii

Anonim @Mincu si @livUSA voi doi chiar ca nu ganditi. macar abtineti-va de la comentarii acolo unde stiti ca nu va fierbe oala!

17 octombrie 2011 20:57

Paul @livUSA cu prostii nu discut, eu ti-am dat informatii de ce nu ar putea trai oamenii in acele zone pe care capul tau le vede foarte locuibile. iar @Mincu nu am o viziune extremista.vad realitatea cand vom fi 20 miliarde de oameni. cu cat vor fi tot mai multi oameni saraci care n-au ce manca de la o zi la alta cu atat resursele dispar mai repede si vor fi tot mai multe `rascoale` impotriva asa ziselor tari bogate si care detin resursele Pamantului. cand vor termina tot ce este la ei in tara ce vor face? vor muri de foame? ei nu, vor ataca zonele mai bogate de pe Glob, si asta doar pentru mancare, nu petrol sau diamante. e destul sa vina unu mai istet si spiritul de turma se stie ca functioneaza bine la specia umana. si intr-adevar sunt un mare cunoscator al Pamantului. am fost in asemenea locuri si am vazut cu ochii mei ce se intampla, am vazut hectare de paduri defrisate pt a obtine bani, ploaia spaland solul in acea zona punand capat agriculturii, rauri moarte, specii de plante si animale din care mai exista vreo 50 de indivizi in toata lumea etc. nu uita ca tu ai inceput cu oculta mondiala, chiar as vrea sa te vad pe tine si cei care vorbesc la fel ca tine ce ar face in situatii din astea? sunt sigur ca n-ai pus piciorul pana in judetul vecin sa mai vezi cum stau lucrurile ci doar stai si debitezi conspiratii pe siturile de stiri si arunci gunoaiele afara pe geam ce e greu sa cobori pana la pubela din apropiere. e foarte usor sa iti dai cu parerea daca habar n-ai cum stau lucrurile in realitate! avem o singura planeta, daca majoritatea oamenilor ar gandi ca si voi omul ar disparea in minim 100 de ani. din fericire cei mai multi prosti care stiu sa scrie si sa citeasca sunt se pare in Romania (2 sigur) deci inca nu trebuie sa ne facem probleme... dupa voi eu sunt extremist si prost cand afirm lucruri adevarate?! macar eu nu consum aerul pe degeba stand toata ziua la calculator, ci incerc prin diferite proiecte sa mai salvez ce se poate din fata ignorantei.

17 octombrie 2011 20:51

Bula Apropo de titlu : si ce vreti, sa-l inviem pe Hitler ?

17 octombrie 2011 11:13

Mincu @Paul/bai ,tu asta de te dai mare cunoscator...al Pamantului... nu dovedesti decat o viziune extremista .Dupa tine maine ar trebui sa inceapa razboiul !Mare e gradina ta ..Doamne!

17 octombrie 2011 9:33

livUSA @Paul. Eu zic sa te sinuzici in ziua in care suntem 7 miliarde. Pentru ca pamantul nu o sa te maii poata sustine!!! .... prea multa prostime :))

17 octombrie 2011 7:41

Paul @livUSA se pare ca trebuie sa te lumineze cineva ca scrii numai prostii! Toate acele pamanturi neexploatate sunt acoperite de paduri in mare parte inca intacte! iar acele paduri ne sustin noua viata! desigur ca creierul tau cretinoid crede ca aerul si hrana vine din cer?! iar zonele acelea sunt acoperite in mare parte de taiga unde nu se pot infiinta terenuri agricole sau orase din cauza climei si a solului! de unde sa mai sustina Pamantul inca 20 de miliarde de oameni?!! terenurile agricole incep sa fie abandonate pentru ca nu mai exista in ele minerale pentru plante, iar pentru noi terenuri agricole sunt taiate paduri in fiecare secunda cat un stadion de fotbal! marile si oceanele incep sa aiba tot mai putin pesti din cauza supraexploatarii si a poluarii, dar desigur unii ca @Mincu pun botu la prostiile cu oculta mondiala care ascunde rezervele naturale! multa minte ai si tu @Mincu. ce vor face, vor pescui de exemplu toti pestii ca sa nu mai ramana pt saraci? si si tu vi cu terenul nelucrat! nu va ganditi putin la viitor, lasa defrisam, desecam si destelenim tot si punem betoane in loc! Din majoritatea tarilor toate terenurile sunt deja lucrate, iar cele ramase sunt protejate prin lege. Dar desigur pe tine nu te intereseaza ca dispar toate speciile de pe planeta asta ,sa punem betoane! Sunt oameni care vin din orasele din occident in romania si se minuneaza de natura care inca mai exista la noi, dar, care in ultimii 10 ani doar, a fost distrusa mai rau ca in cei 45 de ani de comunism! Pt domnul @un inginer- imi spui de unde vor avea oamenii apa in deserturi, cand deja aproape toate sursele de apa din acele zone au secat? vezi exemplu doar Arabia Saudita sau India unde fantanile seaca pentru ca in desert nu este ploaie care sa le reumple! hai ca cu petrolul probabil ai dreptate dar nici acela nu va mai exista peste un timp. oficial se va termina in 2016, dar poate se mai gasesc rezerve. iar @emil pamantul nu mai poate sustine inca 30 miliarde de oameni! de unde vor avea atatia oameni hrana si apa?! iti dau exemplu civilizatia de pe Insula Pastelui, documenteaza-ta! exact de aceea a disparut,pentru ca au consumat toate rezervele insulei! Desigur in Romania ignoranta si prostia este sfanta! Nu aveti nici cea mai mica idee despre echilibrul care mentine viata pe Pamant, dar omul perturba acest echilibru si apoi se mira ca vin peste el inundatii, alunecari de teren,foamete, boli etc! si cei care distrug sunt la fel si saraci si bogati, nu exista exceptie!

16 octombrie 2011 23:44

livUSA Daca la fiecare 12 ani adaugam 1 miliar, atunci pana la sfarsitul secolului vom fi 14 miliarde (nu 10). Pamantul poate sustine si 20 miliarde fara probleme. Exista milionae de hectare de pamant ne-exploatate deloc. Canada e populata in proortie de 20%, USA in proportie de 60%, Rusia in proportie de 35%. Aloooo, avem pamant destul, nu mai faceti propaganda proasta!!!

16 octombrie 2011 20:20

alexandru Daca fiecare dobitoc de pe planeta ar fi rational si ar renunta la goana dupa bunuri materiale, dupa profit , dupa bunuri de lux, deci daca s-ar limita la strictul necesar iar ce-i prisoseste sa cedeze altuia care are mai putin, aceasta planeta ar asigura viata si pentru 60 miliarde de locuitori ! Dar de ! Cum a iesit din masa, pruncul, desi habar n-are ce-i suferinta, munca, etc, urla dupa masina, vila-apartament, studii in strainataturi, trai fara munca, comert cu alcool, droguri si arme, camatarie ! Si ne plangem ca planeta nu este sanatoasa si nu ne poate hrani ! Luati exemplul Soarelui : de miliarde de ani ne da lumina, caldura, etc si nu ne cere nimic ! Pomii, plantele, au nevoie sa le ocrotim radacina, tulpina si frunzele , dandu-ne in schimb recolte bogate la toti lenesii fara a ne pretinde vreo plata ! Exemplele din natura pe care le putem implementa in viata noastra pot continua la infinit, dar orgoliile si poftele trupesti sunt mai usor de aplicat decat isihia !

16 octombrie 2011 19:43

ion de ce se lasa sa vin din alte continente ,care i scopul ,nu inteleg ce cretini sunt astia cu europa lor ,noi romani nu avem drepturi

16 octombrie 2011 17:44

un inginer (pt alex si nu numai) Pretul combustibililor e manevrat tot de conducatorii acestei lumi de pare nu stiu decat putini oameni si al caror nume nu este rostit. Detin monopolul din umbra si ne dau cu picatura. Exista petrol pe globul asta sa ne punem si in cap. Se tine intentionat discrepanta intre cerere si oferta. Rezultatul : pretul crescut la produsele finite, suntem tinuti in lesa, se imbogatesc "baietii destepti"...si multe altele...de care beneficiaza numai nume alese.

16 octombrie 2011 17:33

alex ginditi-va cit era benzina cind eram doar 3 miliarde, si ginditi-va cit va fi benzina cind vom fi 10 miliarde... sunt un tip optimist, dar numarul consumatorilor creste exponential, iesire din aceasta criza nu cred ca mai exista... ne vom auto consuma...

16 octombrie 2011 17:11

un inginer Sunt atatea teritorii pe pamantul asta inca nelocuite de om, incat ne putem inmulti nestingheriti inca cateva secole. Numai in tarile africane, deserturile sunt un spatiu imens si inca nelocuit. Vi se pare absurd? Nu e chiar asa. Ma aflu prin zona si beduinii o duc destul de bine. Sunt obisnuiti si asta e stilul lor de viata. Si sunt multe si alte zone care pot fi populate. Omul se tot adepteaza. Ceea ce se tot vehiculeaza face parte tot din marea manipulare, motive ascunde pt inceperea unui alt rarboi mondial care sa ne reduca numarul la jumatate....ehe....ce stim noi plebea?!!

16 octombrie 2011 16:55

naturist 30 de miliarde; prezinta un calcul asa ca sa te credem ... pana atunci afirmatii in vant; un studiu eco arata ca unui singur om ii trebe 0,33 hectare de padure pt. ca sa fie sigur ca tot codoiul expirat de el este reciclat impecabil; doar ca sa aiba aer curat sa respire! dar sa bea, sa manance sa mai fabrice cate un artefact? inainte sa vorbiti mai ganditi mai faceti un calcul ...

16 octombrie 2011 15:32

Mincu Pamantul este primitor si hranitor ptru toata lumea! Din pacate exista o oculta mondiala care nu vrea acest lucru.Exista teren nelucrat in multe tzari ....!

16 octombrie 2011 15:04

emil Un articol de duminca, nedocumentat, daca inainte de a scrie ceva senzational, ati scormonii ati vedea ca pamantul poate asigura hrana pt. 30 miliarde de oameni, asa ca un Pamant nou e departe.

16 octombrie 2011 12:10

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.