Curtea Consituţională (CC) a decis, miercuri, că Legea asistenţei sociale este constituţională, respingând argumentele Opoziţiei, care susţinea că prin actul normativ se restrâng drepturile fundamentale.PSD afirmă că legea încalcă principiul statului social şi dreptul la măsuri de asistenţă socială. Totodată, PSD consideră că articolul 14 din Legea asistenţei sociale contravine flagrant prevederilor din articolul 16 din Constituţie, întrucât condiţionează stabilirea Indicatorului Social de Referinţă în funcţie de "tipul de familie", în timp ce Constituţia nu face distincţie între diferite tipuri de familie.

PSD consideră că legea lasă la arbitrariul instituţiilor publice atât definirea sintagmei "tip de familie", cât şi acordarea beneficiilor sociale în funcţie de acest criteriu neconstituţional.

În sesizarea PSD se mai arată că, prin acest act normativ, "legiuitorul urmăreşte, în fapt, restrângerea drepturilor fundamentale". "Scopul real al legii este scăderea cheltuielilor bugetare cu asistenţa socială, şi nu combaterea sărăciei (în condiţiile în care indicele sărăciei a cunoscut o evoluţie ce a ajuns în acest an la un maxim istoric în perioada de după 1989)", scrie PSD în sesizare, adăugând că restrângerile drepturilor fundamentale nu pot fi justificate prin prisma articolului 53 din Constituţie.Inetgral pe mediafax.ro

Integral pe MediafaxComentarii

Nae Niste zevzeci portocalii , desi sunt imbracati in uniforme rosii .

14 decembrie 2011 14:05

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.