Sezonul 2013 rămâne unul paradoxal pentru tenisul constănţean pentru că cei doi sportivi din circuit s-au „completat” neaşteptat. Când Horia Tecău a fost sus, Simona Halep a fost jos. Şi invers. Week-end trecut a fost prost pentru Simona Halep şi mediu pentru Horia Tecău, chiar dacă amândoi au cedat în cele două turnee WTA şi ATP la care eu luat parte. Simona, numărul 18 mondial, a fost învinsă de poloneza Urszula Radwanska, în două seturi, cu 7-6 (4), 7-6 (2), sâmbătă, în manşa inaugurală a turneului WTA de la Beijing, dotat cu premii totale de 5.185.625 dolari. Cea mai mică dintre surorile Radwanska (22 ani, 40 WTA) s-a impus după 2 ore şi 3 minute în faţa Simonei Halep, cap de serie nr. 16 la Openul Chinei. Românca a avut minge de set în ambele parţiale şi a condus cu 5-2 la un momet dat, dar primul serviciu a trădat-o iar, la fel ca la Tokyo. Constănţeanca va primi pentru participare un cec de 13.500 dolari şi 5 puncte WTA, dar a ratat calificarea la turneul campioanelor de la Istanbul.

Pentru Simona urmează o săptămână de pauză şi recomodarea cu Europa, ea fiind printre favorite la Linz, turneu austriac de categorie medie, pe care dacă îl va câştiga îşi va asigura măcar biletul de Sofia. Chiar şi cu rezultatele actuale, Simona este prima într-un top calificant la celălalt turneu al campioanelor, care se dispută în paralel cu cel de la Istanbul, ea fiind singura sportivă care a cucerit trei turnee dintre cele 31 care punctează pentru Qatar Airways Open, turneu dotoat cu premii de 700.000 de dolari la care iau parte doar opt sportive.

Tot sâmbătă, perechea Horia Tecău/Rajeev Ram (România/SUA) a ratat calificarea în finala probei de dublu din cadrul turneului de la Kuala Lumpur (Malaysia), dotat cu premii în valoare totală de 875.500 de dolari, informează. Tecău şi Ram au fost învinşi în semifinale, cu scorul de 6-3, 6-2, după 59 de minute de joc, de cuplul Eric Butorac/Raven Klaasen (SUA/Africa de Sud). Pentru constănţean, rezultatul este un mare plus după seria catastrofală pe care a avut-o la ultimele opt turnee unde a participat, anterior competiţiei din Malaysia Tecău suferind opt înfrângeri în zece meciuri. Astăzi, Tecău intră în teren la turneul de la Beijing, din nou în pereche cu Max Mirnîi, şi nu se ştie dacă asta nu va fi ultimul lor turneu împreună.

Integral pe România Liberă



Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.