Un grup de hackeri din Germania ar fi reuşit să spargă scannerul de amprente digitale Touch ID de la iPhone 5S la doar două zile după ce Apple a lansat tehnologia care promite să protejeze mai bine dispozitivele de eventualele atacuri ale infractorilor cibernetici, relatează Reuters şi Gizmodo.

Atacul a fost efectuat de hackeri din gruparea Chaos Computer Club (CCC), conform unor experţi în securitatea iPhone. În acest scop, ei au avut nevoie doar să fotografieze amprenta digitală a proprietarului de iPhone de pe suprafaţa de sticlă. Operaţiunile derulate în continuare au fost filmate de hackeri, iar înregistrarea a fost postată ulterior pe Youtube, notează Agerpres.

Dacă atacul va fi confirmat, aceasta va pune Apple într-o postură jenantă, după ce a promis că va securiza prin respectiva tehnologie smartphone de model nou Samsung Electronics Co Ltd şi cele ce operează sub sistemul Android al Google Inc. Utilizatorii de Twitter au anunţat anterior că au iniţiat o strângere de fonduri pentru premiul ce va fi înmânat hackerului care va sparge primul cititorul de amprente Touch ID, ce va fi ales într-un concurs al atacatorilor cibernetici. Cititorul de amprente este inclus în butonul ‘Acasă’ şi permite activarea telefonului şi, de asemenea, confirmă efectuarea de achiziţii în AppStore şi iTunes. Amprentele utilizatorilor de iPhone 5S sunt criptate şi stocate în smartphone sub forma unei semnături digitale unice.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.