Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că nu există premise pentru o criză guvernamentală, iar USL nu se va rupe, transmite Mediafax.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, care a participat, vineri, la vernisajul unei expoziţii din Sfântu Gheorghe, a declarat că, în opinia sa, USL nu se va rupe, întrucât partidele care fac parte din Uniune "au un destin comun".

"USL nu se va rupe, are o majoritate de 70 la sută, partidele din Uniune au un destin comun, trebuie să meargă înainte, în timp ce destinul nostru, al UDMR, este în opoziţie", a spus Kelemen.

În opinia acestuia, nu se observă din partea partidelor aflate la guvernare vreun interes pentru ruperea coaliţie de 70 la sută.

"După părerea mea, România nu are nevoie, în acest moment, de o criză guvernamentală, nici nu există, de altfel, premisele pentru o astfel de criză", a spus preşedintele UDMR.

Întrebat de jurnalişti care ar trebui să fie priorităţile Guvernului în actuala sesiune parlamentară, Kelemen a răspuns că nu poate să dea sarcini Executivului din opoziţie, dar există totuşi câteva proiecte importante pentru anul viitor, cel mai important fiind Legea bugetului pe anul 2014.

Totodată, în opinia preşedintelui UDMR, un alt "pas important" ar fi retragerea proiectului privind exploatarea de la Roşia Montană. Totodată, importantă este şi discuţia despre impozitul agricol, deoarece "nu este de acceptat ca tot impozitul agricol să ajungă la bugetul naţional, iar la nivelul consiliilor locale să nu rămână niciun leu", a adăugat Kelemen.

De asemenea, potrivit lui Kelemen, UDMR consideră importantă Legea descentralizării, care a trecut de Camera Deputaţilor şi trebuie dezbătută în Senat.

Integral pe România LiberăComentarii

Kel e men Cu mafiotii ei la puscarie,ce zici?

21 septembrie 2013 12:42

@plagiatorul socialist De ce sunt "gunoaie" cei doi, bai boule nationalist? Pt ca sunt maghiari? E plina tara cu incompetenmti si corupti - dar tu ai o problema: UDMR si-a [pastrat DOI OAMENI in posturi "importante". Un inspector general scolar din zeci, un secretar mi8nisterial din sute! Uitre, de aia mai miriie unii maghiari: ca e plina tara asta de boi nationalisti! Iniante sa fgie maghiari, sunt CETATENI ROMANI, cu aceleasi drepturi ca si noi! Nu sunt tolerati in tara asta, cretinule, ca au ajuns aici poate inainte sa ajuga neamul tau de prosti!

21 septembrie 2013 6:12

UDMR este in opozitie dar si-a pastrat oamenii pe functii importante de ce spun ca sunt in opozitie? Sa vedem la Invatamant. Au un nemeritat secretar de stat , un batranel pensionar pe Kiraly Andras, iar in Arad din 1990 si pana azi au un inspector general adjunct de origine magyara. Deci pe cand ii vedem dati jos pe aceste doua gunoaie? Astept domnule Ponta, ca vad ca PSD ii linge undeva si din pacate PNL nu are pargaile suficente sa scape de ei.

20 septembrie 2013 21:17

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.