În lipsa unei etichete mai inspirate, obişnuiesc să numesc „stânga de cafenea” acel grup format din intelectuali care ştiu foarte bine ce nu vor, dar nu ştiu foarte bine ce vor. Din acest motiv, eşuează de fiecare dată când e să spună ce trebuie pus în loc. Acum îi văd, frenetici, cum s-au urcat la ţanc în bărcuţa viguroasă a protestelor privind Roşia Montană.

Unii dintre ei folosesc oportunitatea ca să facă o propagandă aproape deşănţată unui manifest lansat, chiar în aceste zile, de un grup anonim intitulat „Mâna de lucru”. Manifestul poartă titlul „Roşia Montană e mai mult decât Roşia Montană” şi marketingul este evident: agăţarea revendicărilor grupului anonim de entuziasmul revoltelor din aceste zile.

Câteva dintre cele 14 puncte ale manifestului, unele de o înduioşătoare naivitate, le-am auzit deseori propovăduite public de intelectualii stângii de cafenea. Ba ca să fiu sincer, eu cred că „Mâna de lucru” sunt chiar ei, dar fie că nu-şi asumă public – încă - toate gogomăniile stângiste din manifest, fie că li se pare mai palpitant să se dea anonimi, cu tot ce atrage asta - ştiu şi eu, suspans, adrenalină, întâlniri conspirative prin locuri umbroase, cu mesaje scurte şi parole şoptite, gen „To’arăşu’ Bejan, adu tipografia” sau „Pasărea albastră a părăsit cuibul”, aşa cum or fi văzut ei în filmele cu ilegalişti.Integral pe AdevărulComentarii

Cercetasu` Confirm PARTIAL supozitiile tale. Astia sunt baietasii care, dupa ce au studiat "din greu", pe la vreo ecologica, vreo spiru` haretista si altele de aceiasi teapa, le-a intrat in cap ca ei chiar se pricep, asa ca au purces la treaba. Ori sunt popi raspopiti, gen neamtu si baconski, ori aiuriti cu specializari inutile, care, in viata lor, n-au fost in stare sa bata un cui, insa vor neaparat sa fie la putere. Majoritatea au fost afiliati la "dreapta" basista, iar acum risca somaj tehnic, eventual trimiterea lor la munca, oricare ar fi ea. Sunt de o prostie fabuloasa, n-au capatai, nu stiu sa faca nimic, iar cele petrecute sunt dovada vie. Asiatam la niste zbateri haotice, inerente unui sfarsit de regim. Se taie finantari, se pierde accesul la beneficiile puterii, se pierde protectia/impunitatea unora, mai ales ca se credeau eterni si se comportau ca intr-o satrapie. Cum ai vrea sa reactioneze, bietii oameni ?

20 octombrie 2013 14:55

contribuabilu` Onorabile Avram, dar daca nu-i chiar asa ? Asa ca - or fi de stanga, sau n-or fi de stanga ? Sau or fi de dreapta ?!... Se poate pune si aceasta intrebare - nu ? Oricum, nu are nici o importanta, atata timp cat 'telectualii astia au precis facute scolile "inalte", (mai sus de etajul doi precis !)pe la fabricile de diplome gen Spiru Haret ! Ca cu (intentionata cacofonie !) asemenea "stiutori de orice"..........oricum suntem de rasul lumii (si a curcilor - pe intelesul tuturor) ! Da nici cu guvernantii nu mi-e rusine ! Bai ce seamana, ce seamana ....!

12 septembrie 2013 9:39

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.